От х:

Днес в x:

Сестри математички триумфират в конкурс за рисунки

Талантливата Йоана Георгиева

Двете сестри Гергина и Йоана Георгиеви от школа „Колорит“ към читалище „Заря“ триумфираха в националния конкурс „Моите детски мечти“, организиран от Министерството на образованието. 15-годишната Гергина е първенец сред връстниците си в раздела за приложно изкуство. На първо място в същия конкурс е класирана и 16-годишната й сестра Йоана, в раздела за рисунка. Двете момичета от ПМГ Хасково са получили стипендии по 1620 лв., дипломи и медали.

Миналата година на същия конкурс двете математички също завоюваха призови места. По-голямата пак бе първенец, а по-малката получи поощрителна награда.

Освен с постиженията на двете сестри, ръководителката на школа „Колорит“ Веселина Делчева се похвали и с награди от 7-ия национален конкурс за детска рисунка „Наследниците на Дечко Узунов“. Темата била „Нарисувай ми мечта“. Той е организиран от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн в Казанлък. 10-годишната Никол Кабакова е спечелила специалната награда на областния управител на Стара Загора, а 7-годишният Самир Касим е грабнал специалната награда на Ротари клуб-Казанлък. Поощрителната награда пък е за 7-годишната Кристияна Иванова.

В конкурса са участвали общо 1120 деца от цялата страна, от Хасково е имало 20 представители. Организаторите на конкурса са връчили и грамота на ръководителката Веселина Делчева и за школата за доброто представяне.

Анета Кутелова

Двете сестри Гергина и Йоана Георгиеви

Картината на Йоана
Творбта на Гергина
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини