От х:

Днес в x:

Бареков си напазарува и Краси Стефанов

Краси Стефанов /последният вдясно/: до вчера -в Хасковско, от утре и в други региони...

Както се казва в старата приказка: Всяко чудо -за три дни и после всичко си идва на мястото.

Така и стана с депутата от Хасковски регион от ГЕРБ Красимир Стефанов, който в началото на седмицата изненадващо, дори и за самите си колеги от парламентарната група, обяви, че ги напуска, но остава в парламента като независим."Ставам независим депутат, за да започне най-накрая нещо да зависи от мен в този парламент. Разочарован съм от начина, по който той функционира и работи", отсече Стефанов в понеделник. Така той подпали отново фитила на слуховете, че ГЕРБери се разцепват отвътре, тръгнали още през декември с отлюспването на Георги Марков.

Стефанов е третият депутат, който напусна ПГ на ГЕРБ, но остана в народното събрание, други двама от свитата на Борисов си тръгнаха и от групата, и от парламента.

И въпреки призивите от ГЕРБ Харманли да запази достойнство и, за да не подменя вота, да напусне парламента, Стефанов остана.

А чудото, и чуденето отминаха точно за три дни, и всичко си дойде на мястото с изявлението в късния следобед вчера на лидера на "България без цензура" Николай Бареков, който  съобщи, че Красимир Стефанов ще работи като експерт за формацията му.

Думите му като че ли не изненадаха никого предвид голямата торба, с която пазарува Бареков напоследък, пък и лисналият вече пресметливи нрав на експриходния шеф.

Красимир Стефанов беше директор на Агенцията по приходите от 2009 до 2013 година. По стечения на обстоятелствата той беше на чело точно, когато данъчните проверяваха имотното състояние на бившия вицепремиер Цветан Цветанов по сигнал за 6 апартамента в столичния квартал "Изток".

Веднага след напускането му в парламента неофициално се заговори, че Стефанов бил подложен на "натиск" от службите именно заради евентуални нарушения, свързани с управлението му на НАП.

Макар да не е член на партията, кандидатурата за народен представител на Красимир Стефанов за предсрочните парламентарни избори през 2013 година, беше издигната от ГЕРБерската структура в Харманли. Той да беше напълно непознат за хората от региона до старта на предизборната кампания.

Бившият директор на НАП е роден в София, но е израснал в Харманли. Живял е там до 18-годишен. Любопитен факт за него е и, че с трите си деца е в редиците на избранниците на народа, които са многодетни татковци.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини