От х:

Днес в x:

Четирима от Свиленградската митница с почетен знак

Четирима служители на Свиленградската митница получиха почетен знак в навечерието на професионалния си празник-26 януари.

Със заповед на директора на АМ Павел Тонев златно отличие има зам.-началникът на звеното Валери Стайков, но за предходната му позиция като ст.инспектор в сектор "Граничен контрол и борба с наркотрафика”,

Сребърен почетен знак получават : Станислав Таушанов –началник сектор „Граничен контрол и борба с наркотрафика” и неговият колега Тихомир Костов.

Същото отличие е присъдено и на Христо Дюлгеров за работата му, свързана с ремонта на ГКПП Капитан Андреево, новото строителство на митнически ТИР терминал и административна сграда на митническото управление .

Служителите на Митница Свиленград са сред 42-та служители на Агенцията с награди по повод Международния ден на митниците.

В навечерието на празника директорът на АМ Павел Тонев изнесе и годишния доклад за работата на службата.

В частта му за Свиленград става ясно, че при 21 случая общото количество наркотични вещества и прекурсори, задържани от служителите на звеното през 2013 година, са над 158,107 кг и 727 таблетки псевдоефедрин, който се използва за производство на наркотични вещества.

За най-голям удар на свиленградските митничари през отчетната година е посочено откритото рекордно количество хероин от 73,380 кг. Дрогата за близо 8,8 млн. лв по цени цени на съдопроизводството беше засечена в кола с българска регистрация, пътуваща от Турция за България и управлявана от български гражданин.

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини