От х:

Днес в x:

Понижават Грета Иванова, експерт поема социалните

Грета Иванова и Бойко бяха понижени

Досегашният директор на регионална служба "Социално подпомагане" Грета Иванова ще бъде понижена на длъжността експерт по закрила на детето от 1-ви февруари. На нейно място идва досегашният й подчинен Стефан Манахилов - експерт "Социални дейности". Манахилов ще бъде със същия статут, временен, с който е подчиненият му Юзджан Мехмед, който смени Златка Караджова като шеф на хасковската социална служба. Назначенията ще станат постоянни едва след като се мине през конкурс, който трябва да бъде обявен след не повече от 6 месеца.

Макар никой в социалната служба да не го заяви официално, рокадите се считат за политически, каквито бяха и предишните. Сегашните шефове дойдоха няколко месеца след като ГЕРБ взе властта в България. Началниците до един бяха активисти в Бойковата партия. Специално Грета Иванова никога не го е криела, а още при встъпването си в длъжност сложи снимката на лидера на видно място на бюрото си.

Любопитното е, че Манахилов пак бе временен шеф на социалните през 2009-та година, след като тройната коалиция загуби изборите срещу ГЕРБ. После бе сменен именно от Грета Иванова.

Репутацията на Стефан Манахилов е на експерт в пълния смисъл на думата, необвързан с политически партии.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини