От х:

Днес в x:

Доживотен затвор за кражба на релси. Преглед на печата

„Дума": Борисов и Петков очакват днес премонтиран запис

Бойко Борисов и Румен Петков очакват днес да излезе запис, премонтиран в студио, стана ясно от изявления на двамата пред Нова телевизия. Петков разкри вчера, че очаква бъде ползвана като пощенска кутия някоя агенция, където да се пусне "една флашка с един разговор". По думите му в нея ще има разговор между Георги Първанов и Бойко Борисов, в който се внушава, че двамата се договарят за общополитическо действие в обозримо бъдеще. "Това е целта, това е най-грозното в случая, че едва ли не Борисов финансово подпомага проекта", заяви Петковq визирайки АБВ.
От своя страна бившият премиер Бойко Борисов потвърди думите на Петков, че ще бъде пуснат такъв запис. Той се надява, че прокуратурата ще си свърши работата.

„24 Часа": Сергей Станишев: Ще изровя земята БСП да спечели евроизборите

Резултатът от предстоящите европейски избори има и европейско, и национално значение. От тези избори ще зависи съставът на ЕК, съотношението в Европейския парламент и в крайна сметка дали политиката на демонтаж на европейската социална система, на ограничения за сметка и на гърба на хората ще продължи или ще спре. Това заяви по време на пресконференция в Пловдив лидерът на БСП Сергей Станишев, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Монитор": Серафим е Неврокопски митрополит с гласа на патриарха

Мелнишкият епископ Серафим беше избран вчера от Светия синод за нов Неврокопски митрополит. Това стана с решаващия глас на патриарх Неофит, който предреши вота. Той беше на кантар - от дванадесет гласа шест получи Серафим и шест Браницкият епископ Григорий, който е игумен на Троянския манастир. Каноничният избор за един от двамата за титуляр на овакантената катедра на Неврокопска епархия се състоя вчера, седмица след епархийските избори, в резултат на които бяха излъчени двамата кандидати от общо десет епископи.

„Стандарт": Доживотен затвор за кражба на релси

За кражба на релси да се лежи до живот, ако е причинена смърт. Драконовските мерки ще влязат в сила, ако депутатите одобрят предложението.
"Кражбата на елементи от железопътната инфраструктура да се смята за терористичен акт. Това предложение за промяна в Наказателния кодекс ще внесе още утре (б.р. днес) транспортното министерство в правната комисия на парламента". Това заяви за "Стандарт" вчера генералният директор на Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) Милчо Ламбрев.

„Новинар": МВР търси помощ от обществото срещу престъпността

„Да си помагаме. Това е пътят за борба с битовата престъпност", каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред бТВ и допълни, че гражданите трябва да помагат при разкриването на престъпленията - с подаване на сигнали и с даване на информация на разследващите. Оказва се, че две трети от кражбите оставали неразкрити и хората все по-често не сигнализирали.
По думите му имало криза с битовата престъпност, но и 1,5% намаление в сравнение с 2012 г. Лазаров смята, че такова намаление е много малко крачка, но същевременно и знак, че „кризата е овладяна".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини