От х:

Днес в x:

Ас от Узунджово загина трагично в зверска катастрофа на магистралата

Светлан Стоянов

Ветеранът от ескадрилата на военно-въздушните сили, базирана в Узунджово - о.р. подполковник Светлан Стоянов загина в зловеща катастрофа на автомагистрала Тракия късно снощи. Инцидентът е станал на километър 104 в района на Пазарджик в 21.30 часа. Близо час движението по магистралата в посока Пловдив е било отбивано по обходни маршрути, докато се разчиствали останките от зверското меле.

По данни на полицията фолксвагенът на пилота се е врязал в движещ се пред него камион Мерцедес, управляван от 39-годишен бургазлия. Вследствие на удара леката кола се завърта и в същото време е ударена фронтално от идващ друг камион отзад, управляван от австрийски гражданин. Светлан загива на място в смазаната кола. Шофьорите на камионите са тествани с дрегер, пробите им са били отрицателни.

По идентичен начин навръх Бъдни вечер 2013-та година загина 28-годишния хасковлия Митко Х., който пак на Тракия, но в района на Пловдив се заби в камион пред него и почина на място. Тогава причината бе изключително гъстата мъгла над аутобана. Причините за сегашната трагедия не са изяснени.

Роденият през 1965 година в Стара Загора Светлан е бил един от асовете на свръхзвуковия Миг-21, с който бе въоръжена българската армия, включително и ескадрилата в Узунджово. Бил е толкова добър, че е представлявал родната авиация на редица международни учения, а впоследствие е бил инструктор в авиацията на Уганда.

Нелепата му смърт остави две деца сираци. Трагедията е лична и за ЕСКОМ-Хасково, където близо 3 години работеше неговата съпруга Наташа. Екипът на фирмата изразява искрени съболезнования на осиротялото семейство.

R.I.P

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини