От х:

Днес в x:

8 °C

Горан от ДС иска Свиленградската митница

Агент на бившата Държавна сигурност с псевдоним Горан е сред кандидатите за шефското място в Свиленградската митница.

На официалната си интернет страница Агенция Митници снощи публикува списъка с допуснатите след първия етап на кандидатите за овакантените началнически постове на 7 митнически звена, сред които и това в Свиленград.

От 8 кандидати за шефския стол на най-голямата митница у нас, след първия тур са отпаднали ексзам.-началникът на ведомството Стефан Марков и бившият митнически служител Златко Здравков.

В надпреварата остават Ангел Дончев, Христо Русев и Павел Лилянов, и тримата бивши шефове на митницата, както и единственият сред претендентите действащ в момента служител в системата - Димитър Зафиров.

Павел Лилянов е най-възрастният от четиримата потенциални шефове на Свиленградската митница. Той вече е ръководил звеното в средата на 90-те години на миналия век. Дълго не беше в системата - до 2009 г., когато беше назначен временно в Централното управление на Агенция Митници.

При проверката на близо 1000 служители, заемали ръководни постове в Митниците през годините, името му излезе като агент на ДС с псевдоним "Горан".

Другият от претендентите - Ангел Дончев, е наследник на поста на избрания за депутат по времето на Иван Костов Георги Шишков. Преди 2000 година напуска Свиленградското звено, за да стане зам.-началник на тогавашното Главно управление „Митници“. Година след това излиза и окончателно от системата на митниците и основава кантора в София.

Следващият, който продължава напред в надпреварата - Христо Русев, е заемал два пъти поста в началото на 90-те години. И двата пъти е бил уволняван и възстановяван. Окончателно излиза от системата в края на десетилетието, след аферата „Ново село“, когато беше разбит канал за контрабанда на цигари и други акцизни стоки, минали през ГКПП Ново село, сегашният пункт Капитан Петко войвода.

В следващите години се занимава с частен бизнес в сферата на логистиката. Бил е и председател на ОбС на Свиленград, в който влиза като кандидат на НС-БЗНС, в периода 2003-2007 г..

През 2009 г. Русев се пробва за шеф на Регионалната митническа дирекция /РМД/ Пловдив. Въпреки че беше спряган като един от фаворитите, отпадна след втория етап. През 2011 година пък загуби в битката за шеф на Митница Свиленград от Тодор Караиванов.

Новият шеф в Свиленград ще стане ясен след представяне на концепция за стратегическо управление на тема: „Управление на дейностите в митницата, свързани с подобряване на събираемостта на държавните вземания”, и събеседване, но дата за него още не е определена.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
22 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
22 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
22 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
22 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
22 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
22 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
22 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
22 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
22 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
22 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
22 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
22 окт 2020
Последни новини