От х:

Днес в x:

Иво Димов: Може да изплатим ваучерите на учителите в градините за ноември

Работим активно и ако има възможност, ще изплатим ваучерите на учителите за ноември, каза Иво Димов

Темата за спрените ваучери за храна, които получават педагогическият и непедагогическият персонал в димитровградските детски градини станаха повод за коментар на днешната сесия на Общински съвет в зала "Гросето".

Питане дали съществува такъв проблем отправи към кмета Иво Димов съветникът от групата на БСП и председател на комисията по образование Тодор Тодоров.

Кметът обясни, че в края на годината има много разходи, които трябва да бъдат покрити, а също и приоритенти плащания. Димов припомни в залата, че се е срещнал с представители на двата синдиката, за да им обясни ситуацията лице в лице.

"Ние в момента работим активно и ако има възможност ще изплатим ваучерите поне за ноември", заяви още кметът.

Тодоров изрази надежда от Общината ще успеят да намерят средства, за да изплатят ваучерите, за да имат преподавателите една по-добра Коледа.

Димов му отговори, че добрата Коледа е свързана повече с регулярното получаване на заплатите на работещите в градините, които 100 % ще бъдат дадени.

Вече писахме на 6 декември, че заради финансова недостътъчност в края на годината сумата от 2 лв. на ден на педагогическия персонал в детските заведения не е изплатена за ноември и декември месец. За непедагогическия персонал сумата е намалена от 2 лв. на 1,60.

Това стана причина от учителския синдикат към КНСБ- Димитровград да пуснат анкети в детските заведения дали и как да бъдат проведени евентуални протестни дейстия.

Допитването тече до края на тази седмица, като в него са се включили вече и синдикалистите от КТ "Подкрепа", коментира лидерът на КНСБ тук Ангел Димитров. Той припомни, че правото, работещите в градините да получават ваучерите за храна е залегнало като задължителна клауза в Колективния трудов договор /КТД/, подписан с Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини