От х:

Днес в x:

Искендер: Таксата за градина при нас е 30 лв., елате в Баните

Преди седмица кметът Искендер откри обновената градина в Минерални бани

Готови сме да приемем до 50 деца от Хасково в напълно обновената ЦДГ „Детелина” в с. Минерални бани”, заяви кметът на общината Мюмюн Искендер след бунта на хасковските майки заради готвеното увеличаване на таксите за детска градина в областния град на 70 лв. Предложението на кмета на Хасково Георги Иванов трябва да се гласува от общинските съветници този петък.

Единственото условие, което управникът на курортното селище поставя, е Министерството на образованието да осигури транспорт до Баните за извозването на малчовците от Хасково.

Месечните такси в „Детелина” са 30 лв.и детското заведение има ресурса да поеме деца и от други общини, обясни Искендер.

Той даде пример с крайния хасковски квартал Бадема, където няма детска градина и воденето на децата до центъра също е проблем за родителите. Според Мюмюн Искендер при положение, че се реши въпросът с транспорта за тези деца, ще бъде все едно дали ще ги водят до центъра на Хасково или до Минерални бани, ако родителите се съгласят на този вариант.

Буквално преди седмица детската градина в ръководената от него община отвори врати изцяло ремонтирана. Тя е обновена по проект към Международен фонд „Козлодуй”, по който страните донори за финансирането са Австрия, Белгия, Франция, Гърция, Холандия, Исландия, Великобритания и Швейцария.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини