От х:

Днес в x:

В Свиленград пушат като комини нелегални цигари

Свиленград е меката на нелегалните цигари у нас. Това се доказва за втора поредна година от изследване, проведено от независима агенция. Проучването е възложено от пет тютюневи компании - "Булгартабак холдинг", "Бритиш Американ Табако България", "Джабан Табако Интернешънъл България", "Импириъл Табако България" и "Филип Морис България" и е част от инициативата "Срещу незаконната търговия с цигари".

Според данните продажбите на незаконни цигари са 18,8% от общото потребление на тютюневи изделия у нас. 81,2% от всички безбандеролни папироси у нас са в пограничния южен град.

Анализът сочи, че като цяло контрабандните цигари увеличават своя дял и се приближават до нивата от преди три години.

В „сивото“ потребление на цигари свиленградчани следват по петите пушачите от Кюстендил, където 53,5% от цигарите са незаконни.

След тях е с 34,1% е Сандански. Хасково е на пето място в класацията с дял от 36,9 % нелегални папироси.

От всички незаконни тютюневи изделия най-голям е делът на цигарите с надписи за безмитна търговия (Duty Free) - 13,4%, което е най-високото ниво за тези цигари от 2010 г. насам. Делът на контрабандните цигари с неизяснен произход е подобен на резултата от предишното проучване – 2,6на 100 от цялата нелегална стока

haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини