От х:

Днес в x:

Кака Снежка Гарабед: 20 години живот за другите

Директорът за дома за стари хора Вълко Пехливанов връчва наградата на голямото сърце Хаджи Снежка Гарабет

В днешно време всеки живее за себе си, а мечтата им е другите да живеят/и работят/ за тях. Обаче има и такива, които избират да живеят и работят за другите. Хасковската Майка Тереза, кака Снежка Гарабед от 20 години живее за бедните и изоставени деца по домовете. Достолепната хаджийка не се свени да обикаля и рекетира хасковските нотабили, за да им напомни, че в този свят освен взимане има и даване. Всеки събран лев тя отчита на социалните домове и особено тези за деца „Асен Златаров“, „Марина“, „Надежда“/докато съществуваше/ и дома за медико-социални грижи, известен като „Майка и дете“. С парите се купуват дрехи храни, учебни пособия, но също и аксесоари и рокли за абитуриентски балове. Защото освен оцеляване има и достойнство, което отритнатите деца се нуждаят понякога повече и от грижите за тялото.

Хаджи Снежана Гарабед спазва социалната справедливост - взима от имащите, за да даде на нямащите. Няма тарифа кой колкото даде. Но винаги събира колкото трябва. Повечето бизнесмени в Хасково са свикнали с нея и развързват кесията. Има и такива, които още не го правят, но винаги подлежат на превъзпитание. Което в повечето случаи успява.

На превъзпитание подлежат и чиновниците, особено държавните. Преди доста години тогавашното ХЕИ решило да заслужи заплатите си и направило проверка в местния хасковски дом Марина. Констатирали че няма сешоари и предписали спешно да се закупят нови. Иначе глоби. Кака Снежка се заела с работата. Първите, които потърсила за пари ....били чиновниците от ХЕИ. Накрая събрала нужните 700 лв за новите сешоари. Както се казва - и вълкът сит, и агнето цяло.

Днес благодетелката бе почетена от своите възпитаници с плакет и огромна торта по случай 20 години благотворителност. Идеята е на трите хасковски дома и на община Хасково, чиито служители са сред първите „рекетирани“ при благотворителните й совалки. Дотолкова са превъзпитани, че вече дават с удоволствие. Децата в домовете пък отбелязаха специалната годишнина с концерт и рецитал, завършил с едно голямо „Благодаря“ за голямото сърце на Снежана Гарабед.

Г. Христов

От Домовете също наградиха своята благодетелка
Децата изнесоха концерт
..и оцветиха празника с усмивките си
Снежана Гарабет е като майка Тереза за бедните

Приоритет за Хаджийката са децата
Кака Снежка в акция
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    Надя Речникова
    0 0
    13:15, 12 май 2017
    Вече са рядкост такива хора като кака Снежка, случайно се запознах с нея, невероятно честен и раздаващ се човек.Браво на нея, да е жива и здрава още много години да помага на нуждаещите се!
Последни новини