От х:

Днес в x:

Шивашка фирма в Момчилград разкрива 40 нови работни места

Кметът на община Момчилград Акиф Акиф посети шивашкото предприятие за производство на дънково облекло „Туна Деним”. Продукцията на момчилградската фирма е предназначена за износ за Турция и снабдява световноизвестната марка Levis. В нея работят вече 180 души и се нарежда сред водещите работодатели в шивашкия бранш в региона.

При посещението си днес Акиф Акиф се запозна с реализираните инвестиции от откриването на фабриката през 2006 година, както и с бъдещите намерения на ръководството.  Градоначалникът даде своята подкрепа към бизнес инициативите и иновативността в разработките на шивашката фабрика и изрази готовност за подкрепа на всяка предприемаческа инициатива за разкриване на нови работни места.

Бизнесът, общината и държавата трябва да обединят усилията си за насърчаване на заетостта и реализиране на нови програми, посочи той. След обиколка на шивашкия цех, придружен от изпълнителния директор Светлозар Илиев,  Акиф Акиф разговаря и обядва с работници и се запозна с техните очаквания от местната власт.  

На срещата стана ясно, че „Туна Деним” ще разшири производството си, откривайки второ ателие в Момчилград, където ще бъдат разкрити още 40 работни места. Новият цех вече е ремонтиран и се очаква до края на годината да реализира продукция.

Отзивите на персонала за условията, които им предлагаме, ни радва с допълнителен интерес на желаещи за работа при нас, отбеляза Светлозар Илиев. В предприятието работят предимно жени от общинския център и околните села. Осигурен им е транспорт и храна. Заплатите се изчисляват на база заработка, като средният месечен доход е от порядъка на 400 лв. За най-голям плюс служителите отбелязват редовното изплащане на трудовите им възнаграждения.

От завода разкриха още, че обсъждат идеята за откриване на собствено перално стопанство в Момчилград. Ако се осъществят намеренията им, новата придобивка ще осигури работа на 80 души.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини