От х:

Днес в x:

ФК Димитровград с драматичен нулев мач с Пловдив

ФК "Димитровград" и "Евроколеж" завършиха 0:0

Отборът на Евроколеж не успя да победи Димитровград при гостуването му и завърши 0:0 в среща от 13 кръг на Югоизточна В група, съобщава клубният сайт на пловдивчани.

Основна фигура в срещата се превърна главният съдия от Кърджали, който изгони през втората част по един играч от двата отбора, а освен това и треньора на Димитровград, който дори поиска да се саморазправи с човекът в черно.

Реферът раздаде и още куп жълти картони. Затвори си очите на няколко пъти за явни нарушения, а ощети "Евроколеж" с две 100 процентови дузпи за игра с ръка на играчи на домакините. Димитровград също имаха претенции през първата част за нарушение в наказателното поле на колежани. През втората част феновете на домакините не издържаха и хвърлиха една две бутилки на терена и в края на мача опитаха да поискат сметка от съдията.

През първата част играта беше равностойна, домакините първи имаха възможност за гол, но пропуснаха в 5 мин от корнер да засекат топката в наказателното поле на Тинков. Те поискаха съдията да им отсъди дузпа за нарушение. В 15 мин Борис Малев премина на парад през 5-6 играчи, но когато трябваше да отправи точен удар, не успя да намери мрежата на Янислав Иванов. Малко по-късно Кюлюнков свали една центрирана топка към Куртев пред наказателното поле на домакините.

Капитанът на Евроколеж комбинира с Караилиев, който отправи силен удар, но вратарят успя да избие в корнер. На два пъти колежани след центрирането пропуснаха да отбележат. В следващата атака след центрирането Малев Христо Стамов с глава изпрати топката над вратата. До края на първата част колежани направиха няколко опасни удари, които минаха покрай вратата. А при една атака от ляво топката беше центрирана от Малев и в наказателното поле играч на домакините игра с ръка, след удар на играч в синьо-жълто.

През втората част двата отбора тръгнаха да търсят победата. Домакините на няколко пъти създаваха карамболи пред вратата на Тинков, но така и не отправиха точен удар. Колежани опитваха да контраатакуват. В 68 мин Живко Матев събори откъсналия се Петър Челебиев на дъгата, за което видя червен картон, малко преди това беше изгонен и треньора на домакините. Зад топката застана Куртев, който прати топката в стената. В една от атаките Николай Харизанов беше съборен в наказателното поле, но съдията подмина положението. В 70 мин Малев сгреши при подаването и домакините направиха контра атака от дясно.

Топката беше центрирана в наказателното поле където Тинков беше блъснат от нападател на Димитровград и остана да лежи на земята. Той беше изведен с линейка от стадиона, като после стана ясно, че му извадено рамото. Дебют при мъжете направи Апостол Стоянов, който смени Тинков. След продължаването на играта атаките на колежани не спряха. При центриране от ляво на втора греда Куртев отправи страничен удар Иванов спаси акробатично.

При добавката на Свилен Щерев, вратарят пак спаси, а при третият удар играч на домакините се хвърли в краката на играч на Евроколеж и предотврати гола. Няколко минути по-късно Николай Харизанов засече със странична ножица топката, но вместо да влети в мрежата коженото кълбо беше спряно с ръка от защитник на домакините. Десет минути преди края Христо Стамов беше изгонен за втори жълт картон и така Евроколеж доиграха срещата с десет души.

В даденото петминутно продължение и двата отбора не успяха да отбележат гол. След равенството Евроколеж са девети с 17 точки, а Димитровград са 15-ти с 8 точки.

Източник: http://football24.bg

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини