От х:

Днес в x:

Ка-52 "Алигатор" се разби в Москва

В югоизточната част на Москва се е разбил хеликоптер Ка-52 "Алигатор". Машината е изгоряла напълно, щетите се оценяват на 800 милиона рубли. Информацията за състоянието на двамата пилоти към момента е противоречива. Руските медии цитират различни официални източници, според правителствения състоянието им е средно тежко. Според шефа на столичния департамент по здравеопазване, състоянието на двамата е тежко.

Командирът на екипажа и штурманът са успели да се измъкнат от хеликоптера след падането. Причината за инцидента вероятно е техническа неисправност. Според източник, пожелал анонимност, преди падането на въртолета, той се въртял, пилотите не са успели да възстновят контрола над машината и да я приземят. Въртолетът е паднал на територията на Камовския въртолетен завод, само на сто метра от жилищни сгради и на 50 метра от пътното платно.

По данни на руското Министерство на отбраната пилотите са от завод "Камов", не от състава на ВВС. Има противоречиви други версии. Според една от тях Ка-52, който се разби през деня на 29 октомври, е изпълнявал изпитателен полет от военното летище "Чкаловский" до друга площадка в Москва - в района Люберец. Боеприпаси не е имало на борда, но очевидци са чули два взрива, вероятно от детонирането на резервоарите с гориво. Гасенето на горящия въртолет е продължило няколко десетки минути.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини