От х:

Днес в x:

По-умни градове, домове и офиси

На 22 и 23 октомври 2013 г. Intel събира над 300 делегати от академичните среди, правителствата, индустрията и медиите на Research@Intel Europe и Intel Конференция за Европейски проучвания и иновации (Intel European Research and Innovation Conference (ERIC)) в Ница, Франция. 

Intel Конференция за Европейски проучвания и иновации (Intel European Research and Innovation Conference (ERIC)

Темата на ERIC 2013 е „изграждане на интелигентно, устойчиво общество чрез партньорство в проучванията и иновациите.“ Фокусът на Конференцията включваше свързаните градове, компютърна архитектура и дизайн, high performance computing и exascale, мобилност и мрежови технологии. Присъстващите имат възможността да задълбочат своите сфери на експертиза, да се запознаят, както и да си сътрудничат с представители на академичните среди, индустрията, правителства и представители на Intel. 

Research@Intel Europe

Кристиан Тордо, заместник-кметът на Ница, официално откри Research@Intel Europe технологичната демонстрация за 2013 г. Мартин Кърли, вицепрезидент на Intel и директор на Intel Labs Europe, ще представи над 14 иновативни развойни проекти. Развойните проекти изследват технологии, които обогатяват живота с по-умни градове, домове и офиси и с по-умни начини за учене, комуникиране и взаимодействие.  

Intel основава Програма за Intel центрове за паралелни компютърни технологии - Intel Parallel Computing Center Program

Intel центровете за паралелни компютърни технологии (Intel Parallel Computing Centers) са университети, институции и лаборатории, които са лидери в своята област. Центровете се фокусират върху модернизиране на приложения, за да се увеличат паралелизмът и възможностите за надграждане, както и да се създадат възможности за значително увеличаване на производителността. Центровете разработват учебна програма, за да оборудват учени, студенти, партньори и учени в сферата на компютърните технологии с уменията пълноценно да се възползват от ресурсите на паралелните компютърни технологии. Чрез създаване на възможност за усъвършенстване на паралелизма, Intel Parallel Computing Centers ще ускорят откритията в области като енергетиката, финансите, производството, природните науки, метеорологията и други. Първоначално, част от тази нова програма ще бъдат Konrad-Zuse-Zentrum für Informationstechnik Berlin, CINECA Bologna, University of Texas, University of Tennessee и Purdue University. 

Разширяване на Intel Collaborative Research Institute for Secure Computing

По време на ERIC 2013, Intel обяви старта на “spoke” институт във Финландия, който е афилииран към Intel Collaborative Research Institute for Secure Computing в Дармщадт, Германия. Новият институт ще бъде съвместно начинание на Intel и University of Helsinki. Той ще бъде ръководен съвместно от професор Асокан (University of Helsinki) и Матиас Шунтер (Intel Collaborative Research Institute for Secure Computing). Целта на това начинание е да се провеждат проучвания, които създават нови области на „използваема мобилна сигурност“ (“Usable Mobile Security”), за да направят смартфоните и таблетите по-сигурни.  

Intel Labs Санкт Петербург отбелязва своята 10-та годишнина

Участващата от създаването на Intel Labs Europe лаборатория Intel Labs Санкт Петербург, отбелязва своята 10та годишнина тази година. Тя се фокусира върху проучвания за дизайн, разработки и архитектура на системи-върху-чип (system-on-a-chip (SoC)). Лабораторията е постигнала повече от 300 обявени изобретения и 100 патента през последните 10 години. Тя също така е повлияла на редица продукти на Intel и е допринесла за много международни стандарти. 

Intel Labs почете топ европейски преподаватели и докторанти

Университетската програма на Intel Labs участва в конференцията ERIC, за да почете най-добрите европейски преподаватели и чрез своите програми Early Career Faculty Honor Program и Doctoral Student Honor Program. Общо 6 професори и 13 докторанти ще бъдат почетени по време на церемонията, която е част от конференцията ERIC. Програмата Early Career Faculty Honor Program беше създадена, за да промотира кариерите на най-добрите и най-открояващите се преподаватели с ранна кариера в топ университетите по света. Програмата Doctoral Student Honor Program награждава с fellowship изключителни кандидати за докторска степен (Ph.D.), които се занимават с водещи иновации в области, свързани с бизнеса и интересите в сферата на развойната дейност на Intel в Европа

Европейски студенти откриват нови начини за взаимодействие с компютрите

Perceptual computing ще промени из основи начина, по който хората взаимодействат със своите PC-та по интуитивни, естествени и увлекателни начини, с използването само на жестове и гласови команди. Creative® Interactive Gesture Camera (интерактивна камера разпознаваща жестове) е ключов момент от инициативата на Intel за взаимодействие на базата на жестове. С Intel® Perceptual Computing Software Development Kit (SDK) 2013, разработчиците могат да създават вълнуващи нови приложения, които се възползват от ключовите възможности на SDK: проследяване на ръка и пръст от близко разстояние, разпознаване на реч, анализ на лице и augmented reality. По време на семинара по Perceptual Computing, част от конференцията ERIC, студентите ще имат възможността да открият тези нови начини за взаимодействие с компютрите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини