От х:

Днес в x:

Такси отказа 450 лв., за да спаси баба от измамник

Таксиметров шофьор от Свиленград отказа тлъста поръчка за 450 лв., за да отърве възрастна жена от Свиленград от лапите на телефонни измамници. Ангел Ангелов бил нает по телефона от мъж, който се представил за арендатор на земя в Свиленградско и поръчал курс до Русе ( ! ), където се намирал в момента. Таксито трябвало да му донесе документи. Те трябвало да бъдат взети от ул. „Захари Зограф“ в Свиленград. По същото време, към 10 часа вчера, се позвънило на домашния телефон на 85-годишна старица. Мъжки глас се представил за хирург и уведомил бабата, че дъщеря й е катастрофирала тежко. Била в реанимация, била необходима спешна операция, но за нея трябвали много пари.

Разплаканата женица хукнала към банката, откъдето изтеглила целия си влог в размер на 7950 лв. Отделно от това взела назаем от приятелка 450 лв, които „хирургът“ и обяснил, че са за пътни разходи. Това било заплащането на таксито. Към 14 часа автомобилът пристигнал на посочения адрес, където бабата връчила плика с голямата сума и дала на ръка парите за таксито. Ангел се прибрал вкъщи да се преоблече и приготви за дългия път. Обаче не бил вчерашен. 56-годишният мъж бил в бранша от дълго време и поръчката му била повече от странна - както заради огромното възнаграждение, така и заради вида на женицата. Затова предпочел да се обади на полицията.

Измамата лъснала веднага, дъщерята на баба Маргаритка била жива и здрава. Старицата обаче била доста лековерна - това бил вторият случай, в който била мамена по телефона. Първият път преди година се разминала само със 100 лв. Сега ужилването щяло да е много по-болезнено.

Парите са върнати с протокол на собственичката, полицията започна разследване на случая. Макар измамникът да е звънял на мобилния телефон на таксиджията, номерът се оказал от предплатена карта, обичаен подход за телефонните измамници.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини