От х:

Днес в x:

Лекар с комоцио след конфликт с депутат от ДПС

След като през тази година България стана свидетел на няколко знакови случая, при които беше оказан тормоз и се стигна дори до физическо насилие срещу лекари от „Бърза помощ”, депутат от ДПС се забърка в скандал точно по тази линия.

Става въпрос за народния представител от третата по сила парламентарно представена политическа партия Хасан Хаджихасан, а случката се е разиграла в областната болница във Велико Търново. Жената на Хаджихасан е била откарана там с диагноза „кръвоизлив в мозъка”. Какво се е случило след това не е напълно ясно, но се твърди, че депутатът е нападнал младата лекарка Милена Узунова. Тя е с комоцио, като е издадено медицинско от общопрактикуващ лекар, удостоверяващо нараняването, потвърди пред Нова телевизия Стефан Филев, управител на спешното отделение във Великотърновската болница.

Не съм бил свидетел на ситуацията, но е факт, че е имало конфликт между двамата. Нямах възможност да разговарям с лекарката, за да чуя нейната страна”, каза Филев. Самата Узунова не е коментирала още случая.

Пред bTV обаче Хаджихасан отрече да е удрял лекарката, като заяви, че „само я е побутнал”. Аз съм 60 килограма човек, как мога да нападна и нараня така когото и да било, заяви той. „Не смятам, че от една човешка трагедия трябва да се правя сензация. Не съм конфликтен човек. Повишил съм тон, бил съм по-рязък", призна Хаджихасан.

В спешното отделение на болницата няма охранителни камери т.е. няма запис на инцидента.

Заради многобройните посегателства над лекари, преди три месеца нападението над медицински лица беше криминализирано. Сега то се наказва със затвор до 3 години при лека телесна поведа и до 10 г., ако поражението е тежко. За медицински лица бяха определени лекари, стоматолози, акушери, магистър фармацевти и медицински сестри.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини