От х:

Днес в x:

Над десет камиона са блокирани на турската митница

Близо десет камиона са задържани от турски митничари с искане за разрешително за трета страна. Това съобщи за Агенция "Фокус" Васил Пиронков, заместник-председател на БАСАТ и член на АЕБТРИ.

"Превозвачи от Пловдив и от Пазарджик ми сигнализираха, че на митницата има над десет камиона. Карат метали от турска фабрика за пловдивска фирма. Понеже имат някакъв документ, застраховка на стоката, от швейцарска компания, и им искат разрешително за трета страна.

Получателят е пловдивска фирма, изпращачът е Турция, стоката е турско произведена, но понеже има документ от швейцарска компания, им казват: "Или разрешително за трета страна, или 3000 евро глоба". За най-малкото нещо се захващат", обясни Васил Пиронков.

По думите му - в почивните дни няма какво да се направи. "В понеделник няма да оставим така нещата, ако действително са такива, каквито са ми предадени. В понеделник, в 09.00 ч, имаме среща с министър Данаил Папазов за автобусните превозвачи. Ще използвам момента да го алармирам за този случай. Нашата среща е по друг повод, за това, което автобусните превозвачи сме поставили като искания преди време, и за среща с новия директор на "Автомобилна администрация". Ще използвам срещата, за да ги запозная и с тези проблеми. До тогава чакам да получа документите, за да се уведомя дали действително е така, както ми е съобщено. И ако е така, мисля, че вече действително някакви мерки трябва да бъдат предприети", заяви Васил Пиронков.

Блокираните шофьори на камиони на турската граница събота и неделя ще останат там. "С колеги се организираме, да им изпратим някаква храна, сандвичи, и такива неща. Събота и неделя, щат не щат, ще седят там. Прибрали са им всички документи, между другото. Поисках - да ми продиктуват информация от документите, които имат, за да видим, дали нямат някакво разминаване, действително, но те нямат абсолютно никакъв достъп до документите. Казали са им - в понеделник или разрешително по точка 9, или 3000 евро глоба", каза Васил Пиронков.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини