От х:

Днес в x:

Свиленград чака прокурори, пристига секретарка

Прииждащите бежанци предизвикват производства, но няма прокурори, които да ги водят

Свиленградската районна прокуратура очаква нови обвинители след разпореждането на главния прокурор Сотир Цацаров.

Обвинител №1 отчел значително увеличаване на новообразуваните наказателни производства за престъпления по чл. 279 от НК (преминаване на държавната граница без разрешение) и чл 280 от НК (незаконно превеждане на лица през границата на страната). В Свиленград увеличението на тези производства е със 75%, в другия невралгичен пункт - Елхово, те са над 7 пъти повече.

Към момента обаче в пограничния регион още не е пристигнал нито един прокурор нито пък има обещание за нови прокурори. Нещо повече, обвинител от местната прокуратура е командирован другаде и се чака да се върне всеки момент. Шефът на прокуратурата Антон Стоянов пък е в отпуск. За сметка на това пък обвинението има допълнителна секретарка. Тя е била пренасочена от Харманли.

Свиленград открай време е невралгична зона за държавното обвинение и страда от хронична липса на хора. Редовно там се пренасочват магистрати от Хасково, Димитровград и Харманли. По непотвърдена информация, във връзка с бежанската вълна за граничния град, ще отпътуват и обвинители от Пловдив.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини