От х:

Днес в x:

Шампионка по борба пребори Сивата вода

Атанаска Милева излиза към финала преди мъжете

Шампионката по борба за Хасково Атанаска Милева пребори и предизвикателството на плувния маратон на яз. Сивата Вода, който по традиция се провежда всяка година за дните на Хасково. Чаровната синеочка стана втора при жените и заслужи парична награда от 45 лв осигурена от община Хасково. Наска е многократен първенец на страната при девойките и единственият в момента в Хасково медалист/бронзов/ от държавно първенство за мъже и жени.

Шампионката все пак допусна да бъде изпреварена, но от друг навикнал да бъде първи-Нели Инджова, дългогодишен плувец и инструктор по водно спасяване. Инджова заслужи наградата за първото място в своята група-80 лв. За трето място се взимаше 35.

За отбелязване е, че и двете жени завършиха преди мъжете, макар че караха по женската дистанция. Тя е два пъти по къса, но в други години дамите изоставаха дори след като силния пол бе навъртял своя километър. Силния пол обаче се оправда, че стартирал разсеян от разгрявката, която Атанаска направила пред тях преди началото. /сн.2/ .

Абсолютната победа в плувния маратон извоюва хасковлията Красимир Георгиев, който завърши първи сред плувците от всички възрастови групи. Успехът му дойде с фотофиниш – само сантиметри го отделиха от втория Цвятко Гогов. Това породи остро недоволство в агитката на Гогов, която настояваше, че фаворитът им е пресякъл първи финалната линия. Наложи се главният съдия на състезанието, армейски капитан Георги Черкезов, да въдворява ред с мощния си кашишки глас. След отсечена забележка и две команди участниците се строиха на плаца/мястото пред заведението на язовира/ и чинно получиха пликовете с наградите си. След Георгиев и Гогов, трето място в първа група до 40 години взе Добромир Димитров. В група от 40 до 60 години първи стана Константин Костов, следван от Константин Дичев и Кирчо Димов. При ветераните от над 60 г. Победител стана водният инструктор Димчо Димов, следван от Стефан Христов, а третият Димитър Михайлов заслужи много аплодисменти, понеже бе единственият от плувците, който днес участва/ и завърши/ и колоездачното състезание Димитровград-Хасково. Има още барут в мъжете над 60-те.

Всички участници получиха по фланелка от община Хасково.

Г. Христов

Разсеяла ги с разгрявката. Разбираемо
Кап. Черкезов поздравява победителката Нели Инджова
В началото
По трасето бе напечено
Фотофинишът между Гогов/близко/ и Георгиев. Според съдията, по далечния печели
Плувците се раздадоха

"Старите кучета" не се предават
Красимир Георгиев е абсолютния победител
Константин Костов е №1 от 40 до 60 г
Димчо Димов е първи при над 60
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини