От х:

Днес в x:

СЕМ са заинати: Порноканалите – с код!

Каналите с еротично и порно съдържание задължително трябва да бъдат кодирани.

Съветът за електронни медии започва проверки дали това се спазва, съобщи в Пловдив председателят на регулатора Георги Лозанов.

"Това се прави, за да се защитят децата от подобно съдържание, въпреки че имаме оплаквания от някои пенсионери, че ги лишаваме от удоволствията в живота им", сподели още Лозанов.

От СЕМ започват проверки и за пиратски телевизии и радиа, които се разпространяват в ефира без разрешение.

"99 на сто от операторите създават съдържание по закон, а изведнъж се появява някой, който си мисли, че това е пренебрежимо", коментира Лозанов и допълни, че при констатация на подобни случаи излъчването се спира и обикновено нарушителите уреждат правата си.

На изнесеното заседание на комисията в града под тепетата стана ясно, че последната дата за преминаване от аналогова към цифрова телевизия вече е 1 ноември. Отлагането на датата с два месеца се е наложило заради раздаването на декодерите и писма на някои медии, които искат отлагането.

От СЕМ съобщиха, че телевизия "Bulgaria On Air" вече е готова да премине изцяло на цифров сигнал още през следващата седмица. 

28 програми са лицензирани да бъдат разпространявани по ефир. От първи ноември с декодери ще се приемат 9 канала, сред които е и този на телевизия "Bulgaria On Air".

"Отлагането се предизвика заради необходимото технологично време, за да може декодерите да стигнат до всички, които се нуждаят от тях. Аз лично се надявям скоро да сме в цифровата ера", каза Лозанов.

Цифровизацията няма да повлияе на абонатите, които гледат телевизия чрез кабелен оператор, подчертаха още от Съвета за електронни медии.

Въпреки закъснението на България за преминаването от аналогов към цифров сигнал, от СЕМ успокоиха, че няма да търпим санкции, защото има европейски държави, които са отложили процеса за 2015 година.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини