От х:

Днес в x:

Терорист минира сградата на областната

Митьо Гарвановеца е познат на повечето хасковлии

Телефонен терорист минира сградата на областна администрация и блокира работата и за повече от час. Вчера към 15.16 часа е подаден сигнал на 112 за поставено взривно устройство в „сградата на областния“. После връзката прекъсва. Полицията евакуира сградата на площад „Свобода“ и започва щателно претърсване на района. Не е открито нищо. Час по-късно служителите на администрацията се връщат на работните си места.


Паралелно с това, униформените започват оперативни действия по издирване на автора на лъжливото повикване. Скоро той е установен. Това е 44-годишен мъж от Гарваново, който бил известен с многократните си фалшиви сигнали до полицията. Образувано е досъдебно производство по член 324 от НК.


Въпреки че полицията не го потвърждава официално, вероятно става дума за известния хасковски луд Димитър Генов, познат като Митьо Радиото. Мъжът е със сериозни психически отклонения и се води на отчет в психодиспансера в Болярово. Като цяло е безобиден, но вече е задържан неколкократно от полицията именно заради подаване на фалшиви сигнали за бомба.

Г.Христов

Като цяло е безобиден, но на моменти проявява агресия. На снимката-в атака към офиса на Дарик радио
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини