От х:

Днес в x:

И Шамара в катарзис. Преглед на печата

„Труд": Пореден ден на протести: "Край! И Шамара е в катарзис"

21:32 ч. По-голямата част от протестиращи пред Народното събрание започнаха да се разотиват - една малка група от тях остана пред сградата, предаде "Фокус".
Няколко души с барабани и тъпани са седнали пред огражданията на парламента. Въпреки това движението по бул. "Цар Освободител" остава затворено, затворено е и движението на Орлов мост, където също има група от протестиращите.
21:20 ч. Протестиращите пред Народното събрание палят свещи, а една група от тях бият тъпани и са седнали на земята, предаде "Фокус". Пред паметника на Цар Освободител са поставени две пиана - бяло и черно. Те развяват български знамена и това на Европейски съюз, държат лозунги, които гласят: „"Веднага оставка и избори септември 2013, „Край! И Шамара е в катарзис", „Не купувай нова АЕЦ на Овчаров и Станишев с мои пари".

„24 Часа": Повдигнаха обвинения на 15 души за убийства и грабежи, предотвратиха 2 покушения

Прокуратурата е повдигнала обвинения на 15 души за убийства, грабежи и други престъпления във връзка със специализираната полицейска операция срещу организирана престъпна група, каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов на съвместна пресконференция с МВР в Съдебната палата.
„Работим екипно, и с МВР имаме общи цели и намерение за ликвидиране и намаляване на престъпността", добави зам.-главният прокурор.
„Работата не е спирала, не работим само по бюлетини и тефтерчета, а по тежки криминални дела. Това е сериозна група, със сериозни престъпления. Повдигнали сме обвинение на 15 души. Ръководители на групата са Валентин Седевчев и Мартин Антов", обясни Сарафов.

„Новинар": Чобанов развенча митовете за нестабилност

Няколко мита за финансова нестабилност при промените в бюджета развенча вчера ресорният министър Петър Чобанов. „Радвам се, че актуализацията беше причината парламентът отново да е парламент. Благодарение на тези дебати категорично бяха разсеяни редица митове и спекулации по отношение на актуализацията на бюджета", подчерта той.
Според него първият мит е, че актуализацията застрашава фискалната дисциплина. По думите му е пресилено да говорим за фискална дисциплина през последните години. Не е фискална дисциплина неплащането на бизнеса, просрочване на връщане на ДДС и др., уточни Чобанов. Той допълни, че е мит и фактът, че няма нужда от актуализация на приходите.

„Дума": Бойко Борисов: Демократичен начин за сваляне на този кабинет няма

Демократичен начин за сваляне на този кабинет няма. Този странен извод направи вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, но не обясни какво точно има предвид. Виждате, че трите партии - "Атака", ДПС, заедно с партията майка БСП, са толкова добре коалирани, толкова са стегнати в единен юмрук, описа ситуацията той след окончателното гласуване на актуализацията на бюджета. "Хората играят театрални постановки, изкарват пиано, свирят, на френската революция се направиха, какво ли не правят, милите, всяка вечер. Баялдисаха 50 дена вече. И тези - все едно ги няма. И понеже нас са ни сложили откъм шумната страна на парламента, където свирят и дюдюкат, от тяхната страна е тихо и са си направили кордон, си мислят, че няма протести. Стане ли 16 часа, като кюрдските партизани напускат. Виждате какво нещо е", коментира Борисов. Той обясни, че се опитвал да изкопчи думата "предсрочни избори" от управляващите.

„Стандарт": Адът "Ораново" глътна и Асен

Асен дошъл на работа първа смяна в 7 ч сутринта. Той не участвал пряко в минно-спасителната дейност по издирването на двамата си колеги. Трябвало с други работници на 200 м под земята да придружи транспортирането на електромотор, с който да сменят друг, който аварирал. 25 минути след започването на работата едрият и силен мъж изведнъж рухнал и се стоварил на пода. Драмата се разиграла на цели 650 м от мястото на спасителните дейности. Колегите му се опитали да му окажат първа помощ, но без резултат. Почти веднага се появил и медик, тъй като след трагедията на 16 юли, в която загинаха миньорите Асен Стойнев и Христо Младенов, пред рудника непрекъснато има линейка и противопожарен автомобил. За съжаление, лекарят само констатирал смъртта на шлосера. Малко преди 09,00 часа в мината пристигна и съдебният медик Яни Златин.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини