От х:

Днес в x:

2 бона за победителите от турнира по плажна борба

Освен спорт, плажната борба включва и шоу като преборвания между половете

Школата на Симеоновград завоюва успехи и на прохождащият спорт плажна борба. На завършилият в неделя втори национален турнир, в курорта Шкорпиловци, възпитаниците на клуба от Марица завоюваха 2 млатни, 5 сребърни и 1 бронзов медал. Отличията бяха главно при момчета, момичета и кадетки, тъй като по-големите кадри обикновено бягат към по-големите клубове.

Девойките Стефка Севдалинова и Силвия Живкова натръшкаха конкуренцията в своите категории и не дадоха шанс на съперничките да си помислят за нещо друго освен достойни загуби. Мелиян Милчева, Даяна Димитрова, Ибро Асенов и Стоян Иванов спечелиха сребърни медали. Със сребро се поздрави и единствената участничка при жените-Ива Росенова, която загуби спечелен финал. Бронз закичи Грациела Тодорова.

Сребърните медалисти обаче им идваше да изгризат тепиха, който го нямаше. Веднага след края на схватките, един от спомоществователите на турнира Стоян Куцаров изненадващо обяви парични премии за шампионите. На победителите, но само на победителите, бяха раздадени премии на обща стойност 2000 лв. Разделена по категории, сумата може и да изглежда невзрачна, но за деца, които обикновено се борят за нищо в официалните състезания, 100-200 лв изглеждаха като цяло богатство.

Г. Христов

Мекият тепих позволяваше здрави тръшвания
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини