От х:

Днес в x:

4-годишното момче се кандидатира за втори кметски мандат

4-годишното момче се бори за преизбиране

Американското градче Дорсет в щата Минесота, разположено на около150 кмсеверозападно от Минеаполис, си има необикновен кмет.Робърт „Боби” Тафтс е уникален по рода си кмет поради необичайната си възраст за длъжността. Градоначалникът е едва 4-годишен, но вече иска да бъде преизбран.

Жителите на селището, които са само 28 души, избират на традиционния фестивал „Вкусът на Дорсет” градоначалника си, съобщава АП, цитирано от dete.bg.

 Дорсет фактически няма органи за местно самоуправление, а кметът се избира с гласуване, като всеки подаден глас струва само един долар на избирателите. Жителите на селището могат да гласува колкото пъти желаят.

Настоящият кмет, 4-годишният Боби Тафтс, може дори да избере сам собственото си име, тъй като името на новия кмет се избира на хазартен принцип от шапка. Какъв късмет само ще е, ако малкият кмет Тафтс се преизбере.

Към основните задължения на кмета на Дорсет спада посрещането на туристи и посетители в живописното градче. Малкото Дорсет дори се е самообявило за ресторантската столица на света. 4-годишният Боби, който местните жители наричат с дълбоко уважение „Кмете”, е голям ценител на сладоледа и любител на риболова, допълва агенцията, цитирана от bTV.

Източник: http://www.petel.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини