От х:

Днес в x:

Свиленград поевтини боклука си с половин милион

Свиленград успя да договори сметопочистване и сметоизвозване за половин милион лева по-малко от сумата, която плащаше през  пследните 10 години.

Фирмата „Волф Милениум” ООД – Хасково, която прибираше боклука досега, ще върши това отново, след като спечели новата обществена поръчка.

Дружеството вече е определено за дейността с кметска заповед. Градоначалникът на Свиленград Георги Манолов разпореди поръчката на хасковското ООД след като то събра комплексна оценка 92 точки и се класира пред другия участник в процедурата за обществената поръчка.

 До това се стигна след като в края на 2012 г., преди да изтече 10-годишен договор, слючен през януари 2003 г. със сметопочистващата фирма „Волф Милениум” ООД, общината обяви открита процедура за нов изпълнител. Тя обаче беше прекратена поради несъответствие на офертите на участващите фирми „Нео Титан” – Димитровград, „Евро Импекс” – София и ГД „Грийн партнърс”- София с обявените изисквания.

Четири месеца по-късно общината обяви нова процедура в Агенцията по обществените поръчки. Документи за участие в нея подадоха отново „Волф Милениум” ООД – Хасково и „Евро Импекс” ЕООД – София.

В новата поръчка възложителят изиска смяната на общите квартални контейнери с отделна кофа за всяко домакинство.

Избраният изпълнител „Волф Милениум” ще трябва да осигури и а минимум 3000 пластмасови кофи с обем 110/120 л., както и 400 пластмасови контейнери с обем 1100 л за обществените сгради, фирми и заведения. Според изискването през зимния сезон допълнително трябва да бъдат поставени 400 метални съдове за сгур и пепе. Фирмата е задължена да извършва ремонт и подмяна на съдовете за битови отпадъци и да поддържа чисти площите около тях. Вдигането на отпадъка ще става от 1 до 4 пъти седмично. Сметоизвозващите коли ще бъдат снабдени с джипиес устройства за по-добър контрол на дейността. Договорът с избрания изпълнител ще бъде за 5 години.


М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини