От х:

Днес в x:

МВР и трудови инспектори погват автоборсите в региона

Инспекцията по труда и полицията ровят автоборсите в региона по Закона за безопасните условия на труд и Кодекса на труда.

Проверката, която днес тече на територията на Димитгровград е по искане на полицията, уточни шефът на инспекцията Емил Боботанов.

Подчинените му вече на няколко пъти са минавали на проверка през автоборсите, но новината, че има инспектори толкова бързо се разнасяла, че автоджамбазите мълниеносно пускали кепенците.

Засечени са и нарушение, като основно те са по условията, при които работят наемниците по автоборсите, уточни Боботанов.

Инспекцията по труда продължава да следи и изплащането на заплатите от фирмите, наети за работа по АМ „ Марица“. Циркулярните инспекции са дали добри резултати и закъснението от 7-8 месеца по изплащането на работните заплати се е стопило на 2-3 месеца.

През месец май ведомството е извършило 160 проверки на фирми в региона. За периода са отразени 643 нарушения. 12 акта и 623 предписания са съставили инспекторите. Най-голямата глоба, който е наложена през изминалия месец е в размер на 5000 лв. Санкцията е за работа без трудови договори в строителна фирма.

 

 

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини