От х:

Днес в x:

Финансират с 5 000 лв. ремонти на междублокови пространства в Димитровград

Община Димитровград обяви отново конкурс за приветлива градска среда

Община Димитровград обяви отново конкурс на озеленяване и облагородяване на междублокови пространства. Надпреварата се организира за четвърта поредна година тук.

До 31 август 2013 г. желаещите дом.съвети, регистрирани по закона за етажната собственост, могат да подават документи на гише №1 в Общината.Те трябва да представят формуляр за участие и проект с количествено стойностна сметка.

Целта на разработката е подобряване и облагородяване на градската среда. Имената на одобрените ще станат ясни в първата десетдневка на септември месец. Комисия, назначена от кмета Иво Димов ще извърши оценяването.

Десетте най-добри проекти ще бъдат финансирани и реализирани от Община Димитровград.

Дейностите могат да включват благоустрояване под формата на озеленяване, зацветяване, подмяна на настилка, монтаж на детски съоръжения, беседки за отдих, пейки, кошчета за улични отпадъци, паркова мебел и др.Финансирането е на стойност до 5 000 лв. за един проект.

Парите ще бъдат предоставени от Общината на домоуправителите след приключване, отчитане с необходимите документи и одобрение на дейностите по проектите.

Повече информация димитровградчани могат да получат на тел. 68 271 в Община Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Един от одобрените при предните сесии проекти бе до блок №7 в кв.Простор
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини