От х:

Днес в x:

Пежо чупи крака на 10-годишна до парка на „Мадара“

Таня и майка и Дора се възстановяват от травмата и шока в хасковската ортопедия

10-годишната Таня Иванова се озова със счупен десен крак в болницата след като вчера следобед Пежо я забърса с десен калник на улица „Георги Бенковски“ в Хасково. Момиченцето идвало от близкия парк „Буркана“ и тъкмо стъпило, когато колата налетяла върху нея. 66-годишният водач на пежото не е съобразил скоростта при наближаване до мястото, където обичайно е пълно с деца по това време на деня/14.20 часа/. В резултат шофьорът не съумял да спре при внезапно излязлата на платното пешеходка. Не могъл дори да набие спирачки като единствено успял да отклони направлението на колата. Ударил Таня с дясна гума и калник и я проснал на платното. На тротоара се разпищяла приятелката на пострадалата. Събрали се хора, а виновният водач слязъл да окаже първа помощ, а после придружил детето до болницата.

„Сама съм си виновна, не се огледах“ зряло разсъждаваше Таня докато лежеше с вдигнат крак в ортопедията на МБАЛ. Детето си призна чистосърдечно, че говорело по телефона с майка си и не огледала добре ситуацията. Заедно с майка си отбелязаха, че пежото е карало относително бавно. „Не ми се мисли какво щеше да стане ако караше бързо“ кръстеше се още родителят Дора Иванова. Тя обаче предупреди, че улицата в участъка от Руската гимназия до кръстовището с „Мадара“ позволява бързо набиране на колите, особено при спускане. Освен това видимостта е ограничена, заради многото паркирали коли покрай тротоарите. Според родители от квартала, там е повече от належащо да има легнал полицай.

Най-неприятната последица от инцидента за Таня е, че пропуска летния лагер на морето. Бъдещата 4-класничка от ОУ „Климент Охридски“ отивала на Черноморието от 1-ви юли. Лекарите обаче били категорични, че момиченцето трябва да остане поне 2 месеца на легло, дори и да не се наложи слагане на гипс.

Г.Христов

Момиченцето има фрактура на дясната си подбедрица
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини