От х:

Днес в x:

Почват ремонт на Нервно за ¼ милион

Обществена поръчка за ремонт на нервно отделение за 264 000 лева без ДДС обяви хасковската многопрофилна болница. До 7-ми юни се приемат офертите на фирмите желаещи да се заемат с трудоемката задача. От тях ще се изисква пълен набор от строително монтажни работи по сградата на отделението на ул. "Единство". В договора е заложено цялостна подмяна на ВиК и ел инсталациите, поставяне на нова ПВЦ дограма, теракот и гранитогрес. Изцяло ще се обновят санитарните възли - нови тоалетни чинии, казанчета, мивки, бойлери и прочие оборудване. ПВЦ окачени тавани и тройно латексово боядисване довършват вътрешното освежаване. За навън е предвидено само 3-сантиметрова циментова замазка. Евентуално саниране на сградата ще е обект на някой бъдещ проект. 

Договорът предвижда и пълно екипиране с пожароизвестителна техника-от сирени, през димно оптични датчици, до монтиране на пожароизвестителна централа. 

Бъдещият изпълнител ще има на разположение 60 календарни дни. При забавяне се дължи неустойка. Плащането на работата ще се извърши до 120 дни след подписване на приемо-предавателен протокол. 

Самото плащане ще е главно от собствените приходи на болницата. В края на миналата година областната МБАЛ поиска целево финансиране от МЗ за ремонт на Нервно и АГО. От ведомството обаче предпочетоха да наливат пари в болниците на Северозападна България под претекст, че са много зле?! Нашите понеже се оправяли/по думите на здравните чиновници/ им отпуснали само 60 хиляди лева. Съвсем очевидно с тях не може да се извърши никакъв ремонт и затова подобряването на нервно отделение се забави. 

Другата голяма цел на МБАЛ е ремонт на АГО, но там вече са предприети някои подобрения. Отделението има чисто нова операционна, нова зала за изписване и дограми.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини