От х:

Днес в x:

Гришо чукна 22, готви се за славата на Федерер

Първият покорен връх-титлата от юношеския Уимбълдън от 6-ти юли 2008-ма година

Хасковският мегаталант в тениса Григор Димитров днес навършва 22 години. Първата българска ракета ще прекара рождения си ден на тренировъчните кортове в Академията Good To Great в Швеция, в подготовка за започващият този месец втори турнир от Големият Шлем, откритото първенство на Франция по тенис „Ролан Гарос“. В името на пълноценната подготовка, нашият пропуска заявения за участие турнир в Дюселдорф Германия, съобщи баща му Митко Господинов. Семейството на Гришо му е подготвило специален подарък, който обаче ще бъде поднесен „на патерици“ и вероятно - “някъде по пътищата на Европа“, както се изрази Господинов. Семейството обаче отказа да разкрие какъв е подаръка. 

Григор Димитров е известен в световния тенис като „бейби Федерер“, заради изключително близкия си стил на игра с най-великият тенисист в историята- Роджър Федерер. Гришо никога не е крил, че Федерер му е кумир и игровия му стил му е повлиян силно от този на швейцарския маестро. Но винаги е добавял, че е още рано да се правят каквито и да е сравнения с №1 за всички времена. 

А може би времето дойде. Специалистите намират паралели между двамата не само в прословутия бекхенд с една ръка, а и заради периода на съзряване. Както Григор и Федерер бе определян като страхотен талант от най-ранна възраст. Обаче до своята 22-годишна възраст, швейцарецът така и нямаше голяма победа в кариерата си. Всичко се отпуши през далечната 2003-та година, когато именно на 22, Федерер спечели първата си голяма титла-откритото първенство на Уимбълдън. Последва безпрецедентен период на доминация и пренаписване историята на самата игра. 

Освен че вече също е на 22, Григор показа и забележително израстване в психологически и игрови план през тази година. Момчето записа победа над действащият №1 в световната ранглиста Новак Джокович, нещо с което и Федерер не можеше да се похвали на неговата възраст. През тази година Гришо има финал на турнир от АТП и по всичко личи, че е готов за първата си титла. А ако тя е от ГШ, то за „бейби Федерер“ може да се каже че „Денят на славата дойде“. 

Екипът на Haskovo.net пожелава мечтите му да станат реалност.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини