От х:

Днес в x:

Ирена Узунова: Бисер беше изпитание

“Бисер беше изпитание за бисерчани, за нас, за всички хора в България“, това заяви пред журналисти днес Ирена Узунова по време на откриване на изложба, отразяваща опустошителното наводнение в харманлийското село Бисер. Тя е трета в листата на ГЕРБ в региона.

Като областен управител Ирена Узунова бе на мястото на бедствието в първите часове след приливната вълна. Тя координира действията на спасителите и възстановяването на селото. ”Мисля, че се справихме чрез безпрецедентната съпричастност на всички към трагедията и прякото участие на държавата. Изложбата ни върна година и малко назад, а с днешна дата показва, че с общи усилия и воля възстановяването и възраждането са възможни”. 32 нови къщи вече са изградени в Бисер. В ход е реконструкцията на моста над реката и изграждането на водопровод и канализация.

20 снимки на трима хасковски фотографи са запечатали бедствието. Изложбата остава пред областна администрация до края на седмицата. Тя бе открита днес по повод световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини