От х:

Днес в x:

Правилата на романтиката в офиса

Смесването на работата с удоволствието е опасен залог, затова офис-романсите често са обречени от самото начало. Това явно не притеснява повечето хора, защото статистиката сочи, че 74% от всички офис служители се срещат или са се срещали със свой колега. Също така значителен брой работещи имат желание да започнат връзка с някой свой колега.

Всъщност работата е много подходящ терен за започване на връзка – служителите прекарват една трета от денонощието си там, имат общи интереси и допълнително се сближават на различни тиймбилдинг мероприятия.

Ако и вие сте от повечето хора, през чиято глава е минавала идеята за офис афера, имайте предвид следните неща:

1. Уверете се, че не нарушавате политиката на компанията. Повечето фирми не гледат с добро око на романсите между техни служители. Въпреки че те не могат да впишат в договора ви за назначение антилюбовна клауза, със сигурност няма да са доволни, ако разберат за нещо подобно. Много компании смятат, че подобни отношения могат да повлияят зле на работата на служителите, което от своя страна да се отрази негативно върху производителността на фирмата.

2. Бъдете дискретни. Това е едно от най-важните правила, към които задължително трябва да се придържате. Няма нужда да навличате гнева на останалите свои колеги или пък да им давате поводи да говорят. Нали разбирате, че офис романсът е перфектната клюка, която би обиколила всички стаи във фирмата. Също така няма смисъл вашите колеги да знаят какво се случва във вашия личен свят, това само би повлияло върху тяхната преценка за самите вас.

3. Не се виждайте със свой подчинен. Решението да излизате с ваш подчинен никак не е мъдро. Особено ако се виждате с някого, на когото вие сте пряк началник. Това би застрашило вашата кариера, защото несъмнено ще получите обвинения за тенденциозно отношение към него.

Замислете се и за края на вашите отношения – като нищо вашият колега може да ви обвини в сексуален тормоз. Подобни отношения усложняват и объркват работата и на двамата замесени, колкото и да не ви се иска.

4. Избягвайте публични прояви на привързаност. Дори да не искате да бъдете съвсем дискретни, по-добре избягвайте публични любовни прояви. Запазете интимните жестове за след работа и се опитайте да се държите възможно най-професионално. Прекалено освободеното положение разваля работната атмосфера в офиса.

Също така избягвайте да си изпращате съобщения със сексуален или романтичен текст, докато сте на работа, тъй като лесно може да станете мишена на подигравки.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини