От х:

Днес в x:

ИАРА награби „вносните“ бракониери, одруса 4-ма за ден

Бракониерството на яз. Ивайловград е от години. На снимката-извадени мрежи през ноември 2011 години

Хасковската риболовна инспекция залови и глоби 4-ма бракониери от Казанлък в момент, в който са извършвали улов със забранения риболовен уред „сара“ в язовир Ивйловград. Инспекторите дебнали цялата нощ на 5-ти срещу 6-ти април, преди да атакуват призори, точно в когато нарушителите започнали да прибират опънатата сара. Това е нещо като въже, в случая с дължина 70 метра, за което са закачени много куки със жива стръв. Използва се предимно за лов на хищни риби.

Сарата закачила именно сомчета, които освен това били маломерни, но това не спряло бракониерите да ги приберат в хладилните чанти. Нещо повече, „вносните“ бракониери са хващали и абсолютно забранената за улов в момента бяла риба. За нарушенията си, 4-та са „наградени“ с актове които почват от 1000 лв, уточни временният шеф на ИАРА Хасково Костадин Костадинов. Конфискувани са още 3 броя въдици, 3 макари, гумена лодка с две гребла. 

Масираната акция на ИАРА продължила същия ден с проверка по сигнал на яз. Широка поляна. Там нарушител не е открит, но затова пък от водите са извадени и иззети 2 бр хрилни мрежи с обща дължина 12м поставени.

Всички конфискувани уреди се намират на съхранение в склада на сектор Хасково.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини