От х:

Днес в x:

Неделен пазар- стимул за спецове по марките

Севинарът за марки и стандарти се проведе този следобед в зала "Гросето"

Най-голямото тържище в България- Неделен пазар е една от причините в Димитровград днес да се проведе информационен ден на тема "Марки и стандарти- гаранция за успешен бизнес".

Заради осъществяваната тук всяка седмица търговия, темата за запазените знаци и стандарта в бизнеса е много актуална.

Това заяви пред пред репортер на Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янчев, който бе домакин на събитието, проведено в зала "Гросето".

Семинарът се провежда по българо-гръцки проект и има за цел да се повиши нивото на контрол на търговията и подобряване на обмена в трансграничните райони, какъвто е Хасковско.

В него участие взеха представители на малкия и среден бизнес от Димитровград, хора от неправителствения сектор и местната администрация.

Лектори по темата бяха представители на Центъра за изпитване на Европейската стандартизация и Главна дирекция "Метрологичен контрол".

Какво представлява марката на даден продукт, за нейното практично значение за бизнеса говори патентния представител Иванка Пакиданска. По думите й, за добрия и качествен продукт работи неговата марка. Тя е тази, която кара потребителя да го хареса и купи.

Пакиданска даде пример със световно известни брандове, които са се наложили във времето и са символ на качество. Малко са тези обаче, които знаят къде точно се произвеждат примерно известни спортни стоки, заяви специалистът. Освен символ на качество, марката се отличава и с високата си цена, напомни експертът.

Тя препоръча на присъстващите да залагат на свои собствен отличителен знак, който ще ги прави разпознаваеми на пазара.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини