От х:

Днес в x:

6-годишно прикрива контрабанда на електронни цигари

снимка: Агенция " Митници"

Майка използва невръстното си хлапе като „муле“ за незаконен пренос на електронни цигари, съобщиха от Митница Свиленград.

Детето, родителят му и контрабандната стока са спипани на ГКПП Капитан Андреево.

Момчето пътувало в кола с майка си, 48-годишна пловдивчанка и друг възрастен мъж за Турция.

На митническия пункт контрольорите поканили пътниците да декларират носените от тях стоки, лични вещи и валутни ценности.

Жената и спътникът й обявили, че носят 34 електронни цигари и 15 зарядни устройства.

Пред погледа на митничарите мъжът извадил електронните цигари изпод ластичен колан на кръста си, а жената признала, че е натъпкала хастара на якето на детето си с електронни папироси. В подплатата на дрехата на момчето имало и зарядни и консумативи за цигарите.

При последвалата щателна митническа проверка на автомобила митническите инспектори се натъкнали под задната седалка още 35 електронни цигари и също толкова зарядни устройства.

При друг случай в същия ден митническите инспектори на МП Капитан Андреево са открили и 70 електронни цигари, 180 филтъра и 15 зарядни устройства за тях, натъпкани в празна двулитрова кутия от натурален сок. Кутията сок от праскови е открита в личния багаж на 64-годишна българска гражданка, пътуваща с личния си автомобил от Турция за България.

И при двата случая стоката е иззета, съставени са актове за митническо нарушение.

М. Манолва

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини