От х:

Днес в x:

Гледат крокодила в зоопарка като бебе

На внимание и грижа в студените зимни дни се радва крокодилът Мария, който е сред най-атрактивните обитатели на Хасковския зоопарк. Гледачът Здравко, който е и главен отговорник за храненето на животните и грижата за тях, отглежда 20 годишното влечуго досущ като бебе. Казват, че нилските крокодили живеят до 150 години, така че Марчето си е точно бебе-крокодил“, обяснява Здравко. Дългият 1,5 м. крокодил е настанен в зимната си вила, както шеговито служителите на зоокъта наричат помещението, където зимува с подово отопление и парно при 23 градуса. Там са настанени и трите маймуни-павианът Ася и макаците Чита и Панчо.

Докато тези животни са на топличко, лъвиците отвън чакат поредната си дажба. През зимата дневното количество месо им е увеличено на 2,5 кг.

Те нямат проблем с температурите, тъй като са родени в зоопарка и са климатизирани. Малко по-надолу баща им Борис, като истински цар на животните, следи за всяко движение наоколо. 12-годишният красавец е истинска радост за окото. Като на зимна картичка са и шестмесечните сърнички, които са най-новите обитатели на зоопарка. Мъжкият екземпляр е донесен в парка още като съвсем мъничко сърненце на 25 дни. Той е подарък на зоокъта от горското и е бил спасен от бракониери в кърджалийско. Двете сърнички все още си нямат имена и чакат кръсници.

За да се порадват на красивата гледка, по обед родители, баби и дядовци бяха довели малчуганите си. И през всичките почивни дни кътът ще е с отворени врати за посетители.

 

М. Манолова

бебето крокодил Мария
Здравко внимава да не изстуди обитателите на "зимнакта вила"
Чита
Панчо
Лъвиците чакат поредната дажба от гледача си Здравко...

           понякога са доста любопитни или...и го следят с поглед

12-годишният Борис се държи като истински цар

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини