От х:

Днес в x:

ДАИ сложи 12 нелегални таксита на трупчета, сред отличниците са по глоби

ДАИ Хасково се отличиха

12 нелегални таксита са принудително спрени от движение от хасковската ДАИ за по 6 месеца, от началото на 2012-та досега, отчитат от инспекцията. От там са издали цели 378 заповеди за принудителни административни мерки и са наложила с около 1/5-та повече глоби в сравнение с предходната година. При 3500 издадени заповеди за цялата страна, хасковските са над 10 % при 28 регионални структури на ДАИ. 

Нелегалните таксита бяха болен проблем за автоинспекцията от години, но през тази, съвместно с полицията бяха регистрирани известни успехи. Така например още от февруари изгоряха нелегални превозвачи, от Хасково и Тънково, които возели по маршрутите без да имат разрешения за извършване на подобна дейност. От ДАИ препоръчват на всички граждани да изискват включени таксиметровите апарати и да им се издават фискален бон, който доказва превозва и служи като застраховка. 

От вчера, министърът на транспорта Ивайло Московски е разпоредил засилена проверка на автобусните превози за празниците. Ще се извършват подробни проверки за нарушения, свързани с техническото състояние, както и за спазването на нормативните изисквания при извършването на превози с автобуси. На междинните автогари проверяващите ще следят и за издаване на билети, багажни разписки, наличие на багаж без придружител, както и за правостоящи пътници и нерегламентирани превози.

Г.Христов

Ще се проверяват автобусите от градските и извънградските линии
Стриктно се следи техническата изправност на тежките автомобили
Проверяват се включително и пътниците
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини