От х:

Днес в x:

Скандал! Личните ни данни разлепени по улиците

Грандиозен скандал за съдържанието на избирателните списъци е на път да избухне месец преди ядрения референдум на 27 януари, съобщава в. Всеки ден.

Целият наръч от лични данни на стотици софиянци са разлепени на фасадата на едно от най-известните столични училища-133 СОУ "Александър Пушкин". Имената, адресите, ЕГН-тата, номерата на личните карти и техният срок на валидност са разлепени на витрината на школото на пъпа на София. От там минават всякакви хора и всеки би могъл да се сдобие с каквото информация поиска. ОТ ГРАО категорично отрекоха те да се изнесли личните данни. Същото обявиха и от общинската администрация на район "Средец". Петима от чиновниците там обвиниха за виновни служителите на ГРАО. След като скандалът стигна до Столична община и до Министерството на регионалното развитие, от общината светкавично започнаха да свалят грешните списъци.

Според очевидци обаче те са стояли минимум 3 дни на видното място и нямало никаква гаранция дали някой недоброжелател не се е възползвал от тях. Най-големите притеснения на хората са от телефонни и кредитни измамници които биха могли да се сдобият с всичко необходимо, за да извършат престъпление от финансов характер. От общината се зарекоха да направят вътрешна проверка за гафа. По лично разпореждане на кметския секретар Биляна Анкова ще бъде установен и прекия виновник за случилото се, завършва изданието.

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини