От х:

Днес в x:

Меглена Кунева: Местен референдум с изборите догодина

Диян Бояджиев, Меглена Кунева, Иван Стамболов, Калин Томов

За провеждане на местни референдуми едновременно с парламентарните избори догодина се обяви лидерът на "България на гражданите“ Меглена Кунева днес в Хасково. Тя бе в областния град с част от екипа си, за да представи наскоро утвърдените общински шефове на партията си.

„Това не е моя идея. Така постъпиха в САЩ, в много от щатите заедно с президентските избори гласуваха и по въпроси от местно значение“, обясни Кунева. Тя допълни, че тази чудесна идея може да се приложи още на предстоящите парламентарни избори догодина. По въпроси от местно значение може да гласуват в Бургас, Хасково, във всеки един град. При избори „две в едно“ ще се спестят средства и ще се реши някакъв местен проблем.

Самият закон за референдумите е остарял, не е прилаган досега в национален мащаб и според Кунева се нуждае от промяна.

„Много лекари и учители влизат в „България на гражданите“ и смятам, че това не е случайно“, каза бившият еврокомисар при представянето на общинските лидери на партията си, много от които са от сферата на образованието и здравеопазването.

Меглена Кунева пристигна в Хасково, придружавана от дясната си ръка Иван Стамболов и организационния секретар на партията Калин Томов. На брифинга присъстваше и областният координатор за Хасково Диян Бояджиев. Те коментираха широк кръг актуални въпроси – от фискалната стабилност и икономическото положение да контрабандата и борбата с престъпността.

„Европа излиза от кризата с план за икономически растеж. Ние нямаме такъв“, коментира Кунева. Според нея въпросът дали да се поддържа фискална дисциплина на всяка цена, при това в най-бедната страна в Европа, няма еднозначен отговор. „Но ако гасим икономическия пожар само с фискална дисциплина, това означава да дадем всичко в ръцете на пожарникар-пироман“, заяви Кунева. „Понеже това изказване може да предизвика различни асоциации, държа да уточня, че цитирам думите на Жак Делор“, уточни тя.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини