От х:

Днес в x:

Британски фонд купи TV7, Super 7 и BBT

Британската международна компания за инвестиционно банкиране Alegro Capital е новият собственик на групата канали TV7, Super 7 и BBT. Събитието става в деня, в който TV7 празнува седем години от създаването си.

На специална пресконференция днес, в присъствието на изпълнителния директор на TV7 Евелина Колева, члена на Борда на директорите Александър Пайр и представителя на Alegro Capital Патрик Мартин, бе обявено успешното финализиране на преговорите по закупуването на едноличния капитал на групата канали.

Alegro Capital е международен фонд за инвестиционно банкиране, фокусиран върху телекомуникации, медии и нови технологии.
„На прага сме на едно важно събитие, което съвпадна с рождения ден на телевизията и сигурна съм, също ще повлияе положително върху развитието ни като група от каналите TV7, Super 7 и BBT. Развитие, предшествано от много труд, хъс и амбиция, което повиши многократно интереса към групата и нейната стойност”, каза Колева, която изтъкна, че TV7 вече е третата по гледаемост телевизия в България.

Това е първата ни подобна инвестиция в Югоизточна Европа. Има голям потенциал за развитието на медиите в региона и в страната”, коментира сделката Патрик Мартин.

Стратегическият консултативен съвет на Alegro Capital има опит в сливания, преструктурирания, придобивания, големи продажби на компании и други стратегически сделки. Alegro Capital работи с клиенти по целия свят, като централата е базирана в Лондон.

TV7 стартира излъчването си през ноември 2005 г.
, а през 2009 г. бе купена от австрийския фонд "България медия холдингс". Като консултант по сделката бе представен Цветан Василев, собственик на Корпоративна банка. Слухове за продажба на телевизията има от лятото, като те се свързаха с български компании.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини