От х:

Днес в x:

Година условно и 1000 лв. глоба за рекетьорка от „Екопрогрес“

Добринка Христова

Една година условно и 1000 лева глоба получи от районния съд в Хасково 56-годишната бивша служителка на Екопрогрес“ Добринка Христова. Тя бе призната за виновна, че през 2010 година е изнудвала работници от временната заетост за пари.

Добринка Христова бе задържана на 18 октомври 2010-а в момент на получаване на 150 лева от три жени, назначени по програмата за временна заетост. Те били изнудвани да плащат по 50 лева на месец, защото са предпочетени за работа по програмата, както и срещу обещание следващата година отново да бъдат наети. Освен това били заплашвани, че ще бъдат уволнени, в резултат на което няма да могат да получават обезщетения от Бюрото по труда. Съдът приема за установено, че това е продължавало от април до октомври 2010-а, когато служителката бе арестувана.

Няколко дни по-късно Добринка Христова бе отстранена от работа с решение на окръжния съд.

Възнагражденията на наетите по програмата за временна заетост били 240 лева, но в онзи период ги намалили на 180 лв. заради кризата и предприетите мерки от страна на общината. Въпреки намаляването на заплатите, размерът на рекета не бил намален.

Присъдата може да бъде обжалвана пред окръжния съд в Хасково.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини