От х:

Днес в x:

Момиче от дом за сираци почина от СПИН

Директорът на Агенцията за закрила на детето Калин Каменов обяви, че момиче от дом "Асен Златаров" в столичния квартал “Надежда”, което е било болно от СПИН, е починало.

“Става въпрос за най-голямото момиче. От другите пет деца едно е преместено в специализирано заведения, защото е с множество криминални прояви. Другите деца са в дома и за тях се полагат грижи”, обясни Каменов пред Нова телевизия.

Той разкри още, че в гетото в “Надежда” са регистрирани и осем възрастни серопозитивни. Най-вероятно те са си предавали заразата чрез инжекции и секс. “От тези осем възрастни един е в чужбина, а друг е напуснал столицата. Сред тях има две жени, които са родили, но децата им са отнети. Децата са здрави. Те са изследвани и са оставени в домове за осиновяване. Останалите четирима посещават редовно центъра за СПИН и се поддържат, сподели още директорът.

В София са изследвани още 11 гета, като само в това в “Надежда” са констатирани серопозитивни. Скоро гетото ще бъде сринато тотално, така че да нямат възможност бездомници да го използват.

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини