От х:

Днес в x:

До 2 бона глоба за необезопасена дупка на улицата

Дупката пред полицията в Хасково спука много гуми. Проблемът обаче е, че нивото на асфалта е много високо спрямо шахтата, а самите капаци на много места са запечатани под него. При авария ВиК разбива асфалта, отстранява аварията и слага обратно капака. Но дупката си остава

До 2000 лева глоба може да отнесе фирма, която не е обезопасила и не обозначи изкоп. Това предвиждат промени в Наредбата за извършване на строителни работи, свързани с разкопаване на територията на община Хасково. Те са предложени от кмета Георги Иванов.

Мотивите за тези промени са, че през последните години са зачестили регресните искове към общината от страна на застрахователи компании за щети по автомобили заради необезопасени дупки по улиците. Според кмета е налице некачествено възстановяване на настилките, поради което е необходимо да се промени Наредбата.

Освен 2000 лв. глоба за фирми, промените предвиждат и санкция до 500 лева за работник в строителството, който остави необезопасен и необозначен изкоп.

Освен това Наредбата предвижда при авария възстановителните работи да започнат веднага, а след това да се издава съгласувателно писмо от общината.

Задължително е обаче съответната фирма веднага да уведоми администрацията за аварията и започващите дейности, а общината пък в еднодневен срок трябва да изпрати писмото за съгласуване.

Според друга промяна в Наредбата се предвижда гаранцията от 5000 лева, която всяка фирма, предоставяща обществени услуги, свързани с разкопаване, депозираше в общината, да се увеличи до 10 000 лева.

Предложените промени в Наредбата ще се разглеждат на следващата сесия на ОбС Хасково на 23 ноември.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини