От х:

Днес в x:

И сме умни, и сме талантливи...

Чаровницата Елена позира с любимата си творба

"България-истински рай"

Определението „И сме умни, и сме талантливи...“ важи с пълна сила за хасковските деца от компютърната школа „Вале“ и школата по приложно изкуство към читалище „Заря“. Възпитаниците на преподавателите Людмила Стайкова и Веселина Делчева се похвалиха с една каруца медали и дипломи.

От компютърната школа вече има стипендиант на фондация „Комунитас“. 14-годишната Елена Маринова получи една от 1000-те пълни стипендии, които фондацията раздава всяка година на талантливи тийнейджъри. Елена е участвала със свои произведения в раздела “Изобразителни и виртуални изкуства“. Една от любимите творби на ученичката от ГПЧЕ

“Проф. Ас. Златаров“ е „България-истински рай“. „Обичам родината си и искам да покажа българската красива природа, разнообразието на цветовете през различните сезони и изобилието от земята ни“, разказва за идеите си, които чрез похватите на компютърните технологии и дигиталната графика, тя реализира.


преподавателката Людмила Стайкова показва алманаха, в който има и нейни възпитаници

Освен Елена, гордост на школа „Вале“ са и Момчил Даскалов, Лазар Чолаков, Живко Горанов, Емил Маринов, Габриела Христов и Кристина Георгиева, които са публикувани с работите си в тазгодишния алманах „Успелите деца на България“, който издава фондацията „Димитър Бербатов“. Момичетата и момчетата намериха място на страницата на престижното издание благодарение на завоюваните от тях награди и отличия през последната година, обясни ръководителят на школата Людмила Стайкова. Компютърната школа към читалище „ Заря“ е спечелила редица престижни награди на конкурси у нас и международни артфоруми в Индия и Чехия.

Един от възпитаниците на школата -Живко Огнянов вече е и стипендиант на ромската студентска организация „ Студентско общество за развитие на междуетническия диалог“ и е студент първи курс в Университета по библиотекознание и информационни технологии в София.

наградените възпитаници на Веселина Делчева

С награди от 5 конкурса пък се похвалиха малките и големи възпитаници на преподавателката по приложно изкуство Веселина Делчева. Нейните ученици са извоювали три първи и две втори места.Младите творци са грабнали и голямата награда на кмета на Карнобат за участието си там в националния конкурс “Вълшебната палитра на детството“. Освен това 6 от децата в школата са също стипендианти на фондация „Комунитас“. Талантливите Луиза Китар и Лилия Петрова печелят основни стипендии -500 лв. и 200 лв. за закупуването на  литература за поредна година. Две от децата от школата са с поощрителни награди.

Между радостта от наградите и занятията в училище, сръчковците на Веселина Делчева вече се готвят и за предстоящите празници в края на годината. Те размахват четки в трескава подготовка на поредната си изненада към хасковци, която ще е с „С аромат на дърво“.

М. Манолова

Освен Елена, Лазар, Живко и Момчил също са  сред отличените

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини