От х:

Днес в x:

Ретро парти от млади за стари

Млади "госпожини" и стари дами

Дузина младежи и девойки от школата по етнография към хасковският Младежки център, спретнаха вълнуващо ретро парти за хората от Дневния център за възрастни, в едно от блокчетата за социално слаби на ул. „Георги Кирков“. Облечени в тоалети от 19-ти и началото на 20-ти век, красиви момичета сервираха кафе и бяло сладко на 18-те посетители на центъра. Те пък от своя страна се бяха дегизирали с домашни реквизити и изглеждаха досъщ като достолепни дами от началото на века. Звучаха стари градски песни, учтивостта преливаше отвсякъде. Атмосферата се допълваше от майстори на традиционни градски занаяти-ваксаджия лъскаше обувки на пристигащите гости, а „диджей“ от миналия век пускаше стари класики в стил „Червено вино снощи пих“ по древен фуниевиден грамофон.

Инициативата е на самите стари хора от центъра, които настояваха да покажат, че ежедневието на третата възраст може да бъде далеч от скуката, каза директорката на центъра Живка Генева. Домакините поканиха всички възрастни в Хасково, които имат от общуване, да ги посещават за „да е по-весело“.

Гости на събитието бяха социалните шефове в община Хасково Васил Несторов и Стоянка Перчемлиева. Като истински гости и те не дойдоха с празни ръце на партито. Възрастните хора бяха зарадвани с торти и натурални сокове. 

Г.Христов

Време е за кафе
Сервитьорка от 19 век

Стар джентълмен

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини