От х:

Днес в x:

Деца рисуват представата си как ЕС може да промени града им

Децата от 6 до 12-годишна възраст могат да нарисуват представата си за това как ЕС може да промени града, в който живеят. Малките художници имат тази възможност в рамките на конкурса под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев „Как искам Европейският съюз да промени моя град”.

Организатор на инициативата е Централният информационен и координационен офис в Администрацията на Министерския съвет и 27-те областни информационни центъра. Желаещите да участват в първата-регионална фаза конкурса от хасковска област могат да предадат картините си в областния информационни център в Хасково, който се намира в Малкия бизнесцентър до 19 октомври.

Участниците са разделени в две възрастови групи: от 6 до 10 години и от 11 до 12 години. За техниката на изработка на картините и формата няма ограничение в надпреварата. Всеки млад художник обаче може да участва само с една своя картина и да я подаде само в един от информационните центрове. Важно условие е, че произведенията на участниците могат да бъдат предавани само от родител или настойник. Картините могат да бъдат регистрирани и от каките и батковците над 18 годишна възрасти или пък от учителите.

На 1 ноември във всеки областен център ще бъдат обявени победителите в двете възрастови групи. Класираните на първо място ще получат МР3 плеър, а всички останали участници – поощрителни награди. Картините на победителите в регионалните кръгове ще бъдат изпратени в София за националния кръг. На официална церемония по ще бъде обявен и връчването на наградите ще се състои на 21 декември 2012 г., когато министър Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP конзола.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини