От х:

Днес в x:

Перник. 21-ви век.

Жега! Решаваме този път аз и момичетата да почакаме на спирката на Бучински път за кв.Църква. Все ходим пеш, а и сега напазарувахме, носим торби, защо пък да ни тежат!?

Застанахме на спирката да дойде някакъв превоз. След 10 минути идва тролей! Да ама се оказа №17- от скоро са ги пуснали. След още 10-15 минути - пак идва, е този път няма как нашият е! Е не, пак е № 17! Така още 10-15 минути. Най-накрая идва №20, качваме се, контрольорката идва и бърза да ни даде билетчета и да ни вземе парите. Не успели да стигнем и до детелината тролея спира. Контрольорката се провиква: -Не слизайте, всеки момент ще пуснат тока, има авария по-нагоре.

Вътре сауна! Хората почнаха да слизат да си поемат въздух. След 10 минути се задава друг тролей № 20 и спира зад нас пълен с хора.Нашата контрольорка идва връща ни парите и казва: "Слизайте,явно няма скоро да се отстрани аварията,пък ако искате може и да чакате дано пуснат някой автобус!"

Да чакам?! До кога?! Слизам с момичетата и тръгваме. По-нагоре на около има няма 100 метра спрял друг тролейбус №20. Ама така спрял, че колите се качват на тротоара за да минат. Ако минем по тротоара ще ни сгази някой-разсъждавам аз, но нямам друг избор и тичаме. Колите ни изчакват. Малко след това и една патрулка минава и се настанява да следи изрядността на водачите на превозни средства, явно нищо не е видял полицая! Колони от хора се вървят един подир друг тротоара е малък,а и какво да правят, ако стоят все тая! Никакъв автобус! Никакъв тролей! След 2 спирки започват да минават тролеите -3 един подир друг, ама почти празни!

Е 21 век е! Пък е и в Перник! Че кои са пък някакви си хора там, недоволни от превоза, те крака нямат ли си? Да си направят фитнес тъкмо! Какво като е жега я! За краката фитнес-бягаща пътека! За мускули по някоя торба, пък и сауна! Чудеса! И всичко това без пари! Само,че тези снимки, които са само две, защото с торби не се снима лесно ще ги споделя само тук и с вас! Срам ме е да ги кача в албумите си във профила ми! Пълно е с хора от цял свят,за каква ли ще ме помислят като видят всичко това?

 Боряна Огнянова

 

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини