От х:

Днес в x:

10 °C

Нова дрога изправи родители и лекари на нокти

Нова дрога изправи родители и лекари на нокти. Наркотикът се нарича "Диамантите" и в момента се продава на тийнейджърите по морето, разкриха от МВР.Дрогата е нов вид метаамфетамин на цветни кристали. В нея обаче има червен фосфор, което я прави много опасна. 13-годишно момиче вече е било прието в болницата в Бургас с амнезия, много ниско кръвно и натравяне. Според лекарите новата дрога води до загуба на паметта, тъй като действа директно на мозъка. Освен това може да увреди двигателни функции на тялото, както и да предизвика сериозни проблеми със зрението, пише "Стандарт"."Диаманта" младежите приемат през носа или с малка лъжица. Първоначално според тийнейджъри дрогата създава усещане за супертонус и самоувереност. Точно тези усещания обаче карат младежите да шофират бясно, да пият до забрава, както и да се подлагат на екстремни преживявания, докато са под действието й. Така например 21-годишен англичанин едва не загинал на Слънчев бряг. Дрогиран, той се качил на електрическа рикша и се забил в движещ се срещу него автомобил.Дрогата в големите барове и дискотеки се продава в листчетата с късметчета към кафето. Цената й започва от 35 лева за грам, ако е разредена, или 60 лева за чист "диамант". Според разследващите на младежите я продават бармани и охранители. Те нямали право да завишават цената, защото биват пребивани, ако изкарат допълнително пари за тях. За сметка на това обаче дилърите им дават по 10 лева на всяка продадена доза.Според разследващите "диамантите" са сходни по произход на т. нар. Пико. Това е синтетичен наркотик, метаамфетамин, който се извлича от ефедрин и фосфор. Новата дрога се смята за заместител при действието на кокаина. Според формулата "диамантите" се правят от червен фосфор и ефедрин. Сместа от тях се изпича в тава в печка. След това се натрошават. За да може дрогата да се отличава на пазара, тя се оцветява допълнително с боя за яйца.Преди дни антимафиотите в София са разбили "кухня" за дрога в едно от близките до града села. В изоставената къща ченгетата открили един от т. нар. готвачи. Това са хората, които приготвят дрогата, така че да бъде готова за пакетиране и продажба. За целта готвачите взимат по 50 000 евро за всяка нова рецепта, която успят да забъркат. В изоставените сгради готвачите работят не повече от 3 дни. За това време те произвеждат по 15 килограма "диаманти".Дилърите на новата дрога пък са предимно ученици, които имат чисто съдебно минало. Т. нар. им шефове ги пращат за по месец на морето на техни разноски. За сметка на това младежите имат дневни норми от дрога, които трябва да пласират на бармани и охранители.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
С целенасочените си действия ще привлечете интереса на специален за вас човек, провокирайки в него активност. Очертава се романтична връзка за едни, за други ползотворно сътрудничество. На работното място не са изключени изненади, но предвид особеното ви състояние на духа ще се справите с всичко.
24 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Прекрасен ден за обновление от какъвто и да било вид. Опитайте дори да скъсате с някои вредни навици, които са ви неприятни. Вниманието на околните към вас едва ли ще ви смути. Чувството ви за хумор и жизнеността ви правят център на внимание. Може да свършите и малко полезна работа, ако разпределите добре времето си.
24 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се концентрирате върху нещата, с които бихте подобрили живота си. Сред тях са явявания на изпити, образователни и други програми, повишаващи квалификацията ви. Деловите начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите.
24 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Мнозина от вас обмислят нови сфери за действие. Работата в екип ще се стимулира и заедно ще ускорите приключването на печеливш проект. Не забравяйте близките си, зарадвайте ги с жест на внимание. Повече физическа активност ще ви се отрази тонизиращо, не се щадете. Любовни обяснения.
24 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Резултати от работата ще ви удовлетворят, но умората ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. Наред с това ще трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Бъдете търпеливи, запазете добрия тон и всички ще останат доволни. Личен проблем ще ви отведе на друго място и накара да станете дискретни.
24 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Имате всички основания да се надявате, че трудът ви ще бъде оценен и съответно възнаграден. Финансовите придобивки ще ви удовлетворят. Любовни авантюри, но не се увличайте твърде много, ако желаете да продължавате в същия дух. Възможно е неприятен за вас човек остро да ви провокира. Запазете добрия тон.
24 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ако се чувствате уморени и ви липсва активност, не се насилвайте. Ще се заредите с енергия, правейки онова, което ви носи наслада и запълва духовните празноти в душата ви. Пътуванията също биха ви се отразили обновяващо на духа, ако разбира се го желаете. Каквито и възможности да имате си осигурете пълноценна почивка и достатъчно сън.
24 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Удовлетворени сте от делата, с които се занимавате напоследък. Положихте доста усилия, които съвсем естествено биват възнаградени. Сериозни финансови постижения ще повишат самочувствието ви. Можете да си позволите отдавна отлагани покупки. Сега е момента за инициативи от всякакво естество.
24 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С добро настроение и без да изпадате в крайности ще общувате и създавате полезни контакти. Денят е подходящ за пътувания или начало на сериозни промени. За някои те са свързани с професионалната им заетост, смяна на едно работно място с друго, стартиране на голям проект или нова връзка.
24 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Работата ви днес ще бъде свързана с получаване и обмен на информация. Добре ще е ако запазите спокойствие в напрегната ситуация и съвместно с колегите си намерите най-подходящия начин на действие. Печелите време с нещо, което сте свършили преди определения срок. Ваш приятел ще ви помоли за съвет, опитайте се да му бъдете максимално полезни.
24 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят не е подходящ за силни изяви и други активности, а предразполага към размисъл, смирение и блага дума, които биха свършили по-добра работа. Ако сте в позиция на търсещи, това е печелившата формула, но и не само за този случай. Всичко ще си дойде на мястото, стига да вървите напред с разума, да се вслушвате в интуицията си и почитате вярата си.
24 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Настроението ви ще е променливо, но не и разколебани в намеренията си. Взаимоотношенията в семейството ще ви носят повече сигурност, взаимното доверие, доказало се през годините е факт, който не подлежи на съмнение. Постигнали не малко, ще споделяте преживяванията си с близки или приятели вечерта.
24 окт 2019
Последни новини