От х:

Днес в x:

14 °C

Нова дрога изправи родители и лекари на нокти

Нова дрога изправи родители и лекари на нокти. Наркотикът се нарича "Диамантите" и в момента се продава на тийнейджърите по морето, разкриха от МВР.Дрогата е нов вид метаамфетамин на цветни кристали. В нея обаче има червен фосфор, което я прави много опасна. 13-годишно момиче вече е било прието в болницата в Бургас с амнезия, много ниско кръвно и натравяне. Според лекарите новата дрога води до загуба на паметта, тъй като действа директно на мозъка. Освен това може да увреди двигателни функции на тялото, както и да предизвика сериозни проблеми със зрението, пише "Стандарт"."Диаманта" младежите приемат през носа или с малка лъжица. Първоначално според тийнейджъри дрогата създава усещане за супертонус и самоувереност. Точно тези усещания обаче карат младежите да шофират бясно, да пият до забрава, както и да се подлагат на екстремни преживявания, докато са под действието й. Така например 21-годишен англичанин едва не загинал на Слънчев бряг. Дрогиран, той се качил на електрическа рикша и се забил в движещ се срещу него автомобил.Дрогата в големите барове и дискотеки се продава в листчетата с късметчета към кафето. Цената й започва от 35 лева за грам, ако е разредена, или 60 лева за чист "диамант". Според разследващите на младежите я продават бармани и охранители. Те нямали право да завишават цената, защото биват пребивани, ако изкарат допълнително пари за тях. За сметка на това обаче дилърите им дават по 10 лева на всяка продадена доза.Според разследващите "диамантите" са сходни по произход на т. нар. Пико. Това е синтетичен наркотик, метаамфетамин, който се извлича от ефедрин и фосфор. Новата дрога се смята за заместител при действието на кокаина. Според формулата "диамантите" се правят от червен фосфор и ефедрин. Сместа от тях се изпича в тава в печка. След това се натрошават. За да може дрогата да се отличава на пазара, тя се оцветява допълнително с боя за яйца.Преди дни антимафиотите в София са разбили "кухня" за дрога в едно от близките до града села. В изоставената къща ченгетата открили един от т. нар. готвачи. Това са хората, които приготвят дрогата, така че да бъде готова за пакетиране и продажба. За целта готвачите взимат по 50 000 евро за всяка нова рецепта, която успят да забъркат. В изоставените сгради готвачите работят не повече от 3 дни. За това време те произвеждат по 15 килограма "диаманти".Дилърите на новата дрога пък са предимно ученици, които имат чисто съдебно минало. Т. нар. им шефове ги пращат за по месец на морето на техни разноски. За сметка на това младежите имат дневни норми от дрога, които трябва да пласират на бармани и охранители.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постарайте се да наваксате пропуските в работата си и ще получите увереност за бъдещето си. Интимните връзки ще се задълбочават и скоро ще получите интересно предложение. Интересът към вас нараства и гледайте да не го проиграете хазартно. Други ще имат прозрения, които ще ги подтикнат да потърсят човека, с когото са се разделили.
30 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Зле понасяте ограниченията във всичките им проявления. Широко скроената ви природа се бунтува и това ви създава проблеми. Заявете претенциите си аргументирано и чак тогава ги отстоявайте. Но бъдете умерени и способни да правите компромиси. Намерете сили да се преборите със собствената си тревога, не я превръщайте в публично достояние.
30 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще продължат да се занимават със служебни въпроси, работата изисква да не я отлагате. Наред с това ще помислите за организацията и дисциплинираността на сътрудниците си/ако имате такива/. Не пренебрегвайте здравето си, има какво да направите, за да се поддържате в добра форма.
30 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Обърнете внимание на служебен въпрос, който крие зад себе си нечие двусмислено поведение. Предизвикайте откровен разговор и изяснете позициите си. Вие сигурно имате свои планове за вечерта, но е твърде възможно да ги промените, предвид новите обстоятелства. Не се натъжавайте, може би е за добро.
30 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Промени и осъществяване на желания, такива са перспективите пред част от вас. Има кой да се погрижи за душевният ви уют, а и не само за него. С нов тласък на енергия и вяра ще се устремите към нови предизвикателства. Това ще ви направи по-щедри към консервативно настроените около вас.
30 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви спокоен и приятен ден, изпълнен с добро настроение и ведри хора. В подобна атмосфера едва ли ще ви е трудно да си отпочинете и да се заредите с нови сили. Направете нещо лично за себе си, това ще ви подейства доста освежително.
30 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Подготовката за предстоящо събитие ви създава повече стрес, но сте на път да приключите с него. Неизвестните ще отпаднат и ще направят деня ви по-спокоен. Имате шанс да получите и повече от нещата, които искате, стига да сте направили необходимото за това. Не прибързвайте с изводите, за да не въздействате негативно на резултатите.
30 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не си създавайте излишни проблеми, поддавайки се на емоциите и желанието си да напътствате всеки за всичко. Повишената ви чувствителност се отразява на работата, взаимоотношенията и живота ви. Гледайте по-ведро на случващото се, осигурете си спокойствие и занимания, които ви носят удоволствие.
30 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Обнадеждаващи новини по делови въпроси ще зарадват мнозина от вас. Още по-приятни ще са те имайки предвид източника им. Ще имате възможност и да разрешите недоразумение с любимия човек. Хармонията в личният ви живот ще бъде възстановена.
30 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Решавайки последователно въпросите от ежедневието, ще спестите главоболия и противоречия с партньори и близки хора. Станете по-търпеливи в общуването си и по-малко да се стремете към показност в опита, информираността и значимостта си. В служебните си дела ще постигнете съгласие по спорен въпрос, отново, ако намерите верния тон.
30 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии постъпки ще ви подтикнат към действия, осигуряващи защита на интересите ви. С професионални задачи ще запълните по-голямата част от деня си. При добра организация времето ви ще стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
30 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Настроение ще ви носят както резултатите от делови преговори, така и добрите взаимоотношения с партньорите ви. Мислете за себе си, по-малко се преуморявайте и не прибързвайте в действията си. Онези, които търсят внимание ще се насладят на взаимност с човека до тях. Нуждаехте се от това
30 май 2020
Последни новини