От х:

Днес в x:

19-годишен блудства с 10-годишно момиче

Цветелин Асенов в съда

19-годишният Цветелин Асенов днес бе оставен зад решетките с решение на хасковския районен съд по обвинение в блудство с 10-годишно момиче. Зверството над детето било извършено на 8 юли в местността Каменец в покрайнините на Хасково. „Деянието е било извършено изключително дръзко и нагло, придружено със насилие и заплахи“, мотивира искането си за налагане на най-тежката мярка обвинителят от районната прокуратура Пламен Бахчеванов. Момичето било насила завлечено в запустяла постройка и там насилникът блудствал с него. Осъществено е било анално сношение, за което има издадено медицинско свидетелство, стана ясно в залата.

Цветелин Асенов има криминални регистрации за кражба и шофиране в пияно състояние, но досега не е осъждан. Има близки в Турция и няколко пъти е пътувал сам зад граница. Това даде основания на прокурора да посочи, че има опасност той да се укрие от правосъдието, при това в страна извън ЕС. Служебният защитник на Цветелин пък изтъкна, че младежът е признал деянието си и е сътрудничел на разследването. Освен това имало възможност за съкратено съдебно производство, което да приключи с условна присъда.

Съдът обаче възприе аргументите на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Ако Цветелин бъде признат за виновен, го грози наказание от 2 до 8 години затвор.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини